Inter.netti avautuu intersukupuolisten päivänä 26.10.

Inter.netti avautuu intersukupuolisten päivänä 26.10.

Tarvitsemme lisää intersukupuolisten meemejä ja hiussalonkeja, kirjoittaa Aikku Meura

Tänään 26.10. vietetään kansainvälistä  intersukupuolisten päivää. Sen kunniaksi päätimme yhdessä muutaman intersukupuolisen ystäväni kanssa avata uuden, suomenkielisen Instagram-tilin. Tilin nimi on @inter.netti: haluamme jakaa sen kautta tietoa ja omia kokemuksia intersukupuolisuudesta. 

Kirjoitan tätä juttua puhelimeni muistiinpanoihin odotellessani hiusvärin vaikuttamista töölöläisellä parturi-kampaajalla ja chaita siemaillen.

Kerroin parturi-kampaajalle, että minulla on kiireinen viikonloppu intersukupuolisuus-someaktivismin parissa: juttelimme sukupuolen moninaisuudesta ja pääsin samalla ränttäämään intersukupuolisiin ihmisiin kohdistuvista ihmisoikeusrikkomuksista. Kuten ehkä tiedätkin, etenkin pienten lasten sukuelimiä leikellään ilman terveydellistä syytä, ”normaaliutta” tavoitellen.

Kasuaali jutustelu intersukupuolisuudesta vaikkapa parturintuolissa on juuri sitä, mitä mielestäni tarvitaan. Aihe tulee ihmisille tutuksi ja siihen liittyvä häpeä ja jännittäminen samalla väistyy. Oman sukupuolen saa tietysti halutessaan pitää yksityisenä asiana, mutta ainakin minä olen kyllästynyt olemaan hiljaa.

Inter.netti kertoo intersukupuolisuudesta niiden äänellä, joita asia koskee. Tili tulee muotoutumaan sen mukaan, millaista sisältöä sinne haluamme tehdä. Uskallan luvata ainakin meemejä. Tervetuloa mukaan inter.nettiin! 

PS: Hiusalan traditiossa parturi on ymmärtääkseni miesten palvelu ja kampaamo naisten palvelu. Jos osaat vinkata intersukupuolisten hiussalongin Suomessa, niin laita viestiä Instagramissa!