Kehrääjästä

Kehrääjä on LHBTIQA+ -verkkomedia, joka kokoaa yhteen uutisia, mielipidekirjoituksia, tapahtumavinkkejä, mediaa ja kulttuuriin liittyviä arvosteluja sateenkaarinäkökulmalla. Korostamme kaikessa julkaisutoiminnassamme inklusiivisuutta ja pyrimme parhaamme mukaan noudattamaan meiltä meille -periaatetta. Tämän periaatteen mukaan aiheesta kirjoittaa ensisijaisesti sellainen henkilö, jota aihe koskettaa.

Kehrääjän päätoimittajina toimivat kulttuuri- ja yhteisötoimituksesta vastaava Lyyra Virtanen ja uutistoimituksesta sekä tutkivasta journalismista vastaava Julia Peltonen. Hallinnollisissa asioissa päätoimittajan vastuista vastaa Julia Peltonen. Kehrääjä on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsen ja sitoutunut Journalistin ohjeisiin, joihin voi tutustua Julkisen sanan neuvoston sivustolla. Kultti ry:n jäsenenä Kehrääjä on myös Julkisen sanan neuvoston toimivallan alainen. Kehrääjän sitoumukseen voi tutustua tarkemmin täällä.

Kehrääjän tuottamasta sisällöstä vastaa pääosin sen toimitusryhmä, johon kuuluvat päätoimittajien lisäksi Julius Jokikokko ja Kuura V. Adrian. Kehrääjän julkaisuissa kirjoittajan omasta toiveesta tai tilanteesta riippuen materiaalia voidaan julkaista joko nimellä tai nimimerkillä.

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahaston tammikuun 2021 haussa myöntämän 10 000 euron apurahan turvin Kehrääjä maksaa pienen palkkion jokaisesta julkaistusta tekstistä apurahakaudella 31.5.–31.12.2021. Asiaa koskeva tiedote löytyy täältä. Kehrääjällä on käynnissä jatkuva haku uusille kirjoituksille ja kuvituksille, joten jos haluaisit osallistua Kehrääjän tekemiseen, yhteydenottotavat löytyvät täältä.

Kehrääjän julkaisijana toimii sateenkaaritaiteen ja -journalismin yhdistys Sateenkaarikynä ry.