Kehrääjästä

Kehrääjä on LHBTIQA+ -verkkolehti sekä verkkomedia, joka kokoaa yhteen uutisia, ajankohtaisartikkeleita, mielipidekirjoituksia, tapahtumavinkkejä, mediaan ja kulttuuriin liittyviä arvosteluja sekä muuta sisältöä sateenkaarinäkökulmalla. Korostamme kaikessa julkaisutoiminnassamme inklusiivisuutta ja pyrimme parhaamme mukaan noudattamaan meiltä meille -periaatetta. Tämän periaatteen mukaan aiheesta kirjoittaa ensisijaisesti sellainen henkilö, jota aihe koskettaa. Kehrääjän slogan on periaatteen mukainen: “Meistä, meiltä, meille”

Kehrääjän päätoimittajana toimii Julia Peltonen ja toimitussihteerinä sekä viestintäkoordinaattorina Emilia Soramäki. Aiemmin lehden päätoimittajina toimivat kulttuuri- ja yhteisötoimituksesta vastaava Lyyra Virtanen ja uutistoimituksesta sekä tutkivasta journalismista vastaava Julia Peltonen, jolle kuuluivat myös hallinnolliset asiat. Kehrääjä on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsen ja sitoutunut Journalistin ohjeisiin, joihin voi tutustua Julkisen sanan neuvoston sivustolla. Kultti ry:n jäsenenä Kehrääjä on myös Julkisen sanan neuvoston toimivallan alainen. Kehrääjän sitoumukseen voi tutustua tarkemmin täällä.

Kehrääjän tuottamasta sisällöstä vastaa pääosin sen toimituskunta, johon kuuluvat toimitussihteerin lisäksi vastuutoimittajat Julius Jokikokko, Oliver N., Aasa Timonen sekä Kuura V. Adrian. Kehrääjän julkaisuissa kirjoittajan omasta toiveesta tai tilanteesta riippuen materiaalia voidaan julkaista joko nimellä tai nimimerkillä.

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahaston tammikuun 2021 haussa myöntämän 10 000 euron apurahan turvin Kehrääjä maksaa pienen palkkion jokaisesta julkaistusta tekstistä apurahakaudella 31.5.–31.12.2021. Asiaa koskeva tiedote löytyy täältä. Vuodelle 2022 Kehrääjä sai 6 000 euron avustuksen kulttuurilehtitukena Opetus- ja kulttuuriministeriön Taike-keskukselta. Kehrääjällä on käynnissä jatkuva haku uusille kirjoituksille ja kuvituksille, joten jos haluaisit osallistua Kehrääjän tekemiseen, yhteydenottotavat löytyvät täältä.

Kehrääjän julkaisijana toimii sateenkaaritaiteen ja -journalismin yhdistys Sateenkaarikynä ry.