Kehrääjästä

Kehrääjä on LHBTIQA+ -verkkomedia, joka kokoaa yhteen uutisia, mielipidekirjoituksia, tapahtumavinkkejä, mediaa ja kulttuuriin liittyviä arvosteluja sateenkaarinäkökulmalla. Korostamme kaikessa julkaisutoiminnassamme inklusiivisuutta ja pyrimme parhaamme mukaan noudattamaan ”nothing about us without us” -periaatetta, jonka mukaan aiheesta tulee ensisijaisesti kirjoittaa henkilön jota aihe koskettaa.

Kehrääjän päätoimittajina toimivat kulttuuri- ja yhteisötoimituksesta vastaava Lyyra Virtanen ja uutistoimituksesta sekä tutkivasta journalismista vastaava Julia Peltonen. Hallinnollisissa asioissa päätoimittajan vastuista vastaa Julia Peltonen. Kehrääjä on Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsen ja sitoutunut Journalistin ohjeisiin, joihin voi tutustua Julkisen sanan neuvoston sivustolla. Kultti ry:n jäsenenä Kehrääjä on myös Julkisen sanan neuvoston toimivallan alainen. Kehrääjän sitoumukseen voi tutustua tarkemmin täällä.

Kehrääjän tuottamasta sisällöstä vastaa pääosin sen toimitusryhmä, johon kuuluvat päätoimittajien lisäksi Julius Jokikokko ja Kuura V. Adrian. Kehrääjän julkaisuissa kirjoittajan omasta toiveesta tai tilanteesta riippuen materiaalia voidaan julkaista joko nimellä tai nimimerkillä.

Kehrääjä toimii täysin vapaaehtoisvoimin, eikä sen toimintaan osallistumisesta makseta korvauksia. Kehrääjän julkaisijana toimii sateenkaaritaiteen ja journalismin yhdistys Sateenkaarikynä.

Kehrääjällä on käynnissä jatkuva haku uusille kirjoituksille, joten jos koet haluavasi kirjoittaa tai julkaista Kehrääjässä, yhteydenottotavat löytyvät täältä.