Tiedote: Kehrääjälle apuraha Varsinais-Suomen rahastosta

Tiedote: Kehrääjälle apuraha Varsinais-Suomen rahastosta

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto on myöntänyt Kehrääjälle tammikuun haussaan 10 000 euron apurahan. Apurahan turvin Kehrääjä pyrkii kasvattamaan toimintaansa. Tähän mennessä kaikki Kehrääjää koskeva työ on tehty vapaaehtoisvoimin, mutta meille on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki saisivat palkkion työstään. Haluamme tarjota marginalisoituihin ihmisryhmiin kuuluville henkilöille mahdollisuuden päästä tutustumaan ammattimaisen journalismin tekemiseen pienellä kynnyksellä ja nostaa niiden ääntä kuuluviin, joita ei suuremmissa medioissa tai muussa julkisessa keskustelussa välttämättä kuulla.

Apurahakaudella 31.5.–31.12.2021 pystymme maksamaan pienen palkkion kaikista meillä julkaistuista teksteistä ja kuvituksista. Myös Kehrääjän päätoimittajat saavat kauden aikana palkkion luottamustehtävissä toimimisesta. Lisäksi apurahaa käytetään matkakorvauksien maksamiseen ja toimitustyötä edistävien hankintojen tekemiseen.

Kehrääjä toimii meiltä meille -periaatteen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että tekstin kirjoittaa ensisijaisesti sellainen henkilö, jota aihe koskettaa – esimerkiksi transihmisiä käsittelevät tekstit ovat ensisijaisesti transihmisten kirjoittamia. Kaikki seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvat kirjoittajat ja kuvittajat ovat tervetulleita osallistumaan laadukkaan, moniäänisen sateenkaarimedian kehittämiseen ja sisällön tuottamiseen.

Uutistoimituksesta ja tutkivasta journalismista Kehrääjässä vastaa päätoimittaja Julia Peltonen. Tutkivan journalismin tarkoitus on muun muassa nostaa esiin sellaisia yhteiskunnallisia epäkohtia, jotka muutoin jäisivät piiloon. Uutistoimitus kokoaa yhteen vähemmistöjä koskettavia uutisaiheita niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Kulttuuri- ja yhteisötoimituksen päätoimittajana toimii Lyyra Virtanen. Kehrääjä julkaisee arvioita esimerkiksi kirjallisuutta, elokuvia, videopelejä ja musiikkia koskien – lisäksi kulttuuritoimittajien on mahdollista osallistua erilaisiin sateenkaariyhteisöä koskettaviin tapahtumiin ja kirjoittaa näistä tapahtumista reportaaseja. Yhteisötoimitus julkaisee mielipidekirjoituksia, kolumneja ja henkilökuvia.

Päätoimittajiin saa yhteyden toimitus(ät)kehraaja.com tai henkilökohtaisesti etunimi(ät)kehraaja.com.