Helsinki Pride siirtyy syyskuulle

Kuvituskuva: gagnonm1993

Koronaviruksen aiheuttama kansainvälinen pandemia on pakottanut monet kevään ja kesän LHBTIQA+ -tapahtumat, kuten esimerkiksi useat Pridet, perumaan suunnitelmansa ja siirtämään sovitut tapahtumat ensi vuoteen. Muun muassa Turku Pride, Lappeenranta Pride, Lahti Pride, Kokkola Pride ja Ruka Ski Pride on peruttu kuluvan vuoden osalta.

Suomen ylivoimaisesti suurin Pride-tapahtuma, Helsinki Pride, ei kuitenkaan ole vielä ilmoittanut peruvansa kesäkuulle suunniteltua Pride-viikkoaan. Aiemmin päätetyt rajoitukset sisältävät kiellon yli 10 hengen kokoontumisille, mutta rajoitus on päättymässä 13.5., ellei hallitus päätä sitä pidentää. Tällöin kokoontumiskielto päättyisi jo yli kuukautta ennen Helsinki Priden ajankohtaa.

Helsinki Priden tilanteesta on ollut kattavasti spekulaatiota LHBTIQA+ -yhteisön sisällä, epävarmuuden kasvaessa erityisesti Turku Priden päätettyä perua elokuulle suunnitellun tapahtumansa. Yli 100,000 ihmistä kokoava Helsinki Priden onkin epäilty joutuvan perumaan kulkueensa tartuntariskin välttämiseksi, mutta varmaa tietoa ei ole ollut saatavissa.

Helsinki Pride -yhteisö on kuitenkin ilmoittanut julkaisevansa aiheeseen liittyvän tiedotteen tänään. Todennäköistä on, että Helsinki Priden kohtalo on ratkaistu ja on päädytty siihen, että ainakin kulkue on peruttu tai siirretty myöhäisempään ajankohtaan.

Tiedotteen mukaan Helsinki Pride -viikko siirretään alkuperäisestä ajankohdastaan syyskuulle. Alunperin 22. – 28.6. järjestettäväksi tarkoitettu Pride-viikko järjestetään tänä vuonna 7. – 13.9.

Siirto ei vaikuta Priden sisältöön, sillä tiedotteen mukaan tapahtuma järjestetään kokonaisuudessaan sellaisena, kuin se alkuperäisen suunnitelman mukaan olisi järjestetty kesäkuussa. Pride-viikkoon tulee siis kuulumaan totuttuun tapaan seminaareja, muita pienempiä tapahtumia, Pride-kulkue sekä puistojuhla. 12.9. järjestettävä kulkue lähtee tutuksi tulleelle reitilleen Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistossa pidettävään puistojuhlaan.

Helsinki Pride -yhteisö päätyi siirtämään tapahtumansa syyskuulle varmistaakseen, että poikkeusoloista huolimatta LHBTIQA+ -yhteisöllä säilyy mahdollisuus omiin tapahtumiinsa.

– Tarve sekä Pride-viikolle että ympärivuotiselle työllemme vain kasvaa tämän kriisin aikana, toteaa Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma yhdistyksen tiedotteessa.

Päivitetty 10:32 tiedotteen mukaisesti. Otsikkoa on muutettu, alkuperäinen otsikko oli “Helsinki Pride yhteisö julkaisee tiedotteen – perutaanko kesän juhlaviikko?

Yksi kommentti “Helsinki Pride siirtyy syyskuulle

Kommentointi ei ole käytössä.