USAn sisäisen turvallisuuden virasto: LHBTIQA+ -yhteisöön kohdistuu terrorismiuhka

USAn sisäisen turvallisuuden virasto: LHBTIQA+ -yhteisöön kohdistuu terrorismiuhka

Kuvituskuva Andrew Martin

Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden virasto Department of Homeland Security DHS on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan LHBTIQA+, juutalais- sekä maahanmuuttajayhteisöihin kohdistuu aktiivinen, kotimaisen terrorismin uhka. Viraston mukaan väkivaltaisten ideologien motivoimat amerikkalaiset muodostavat “jatkuvan ja kuolettavan uhan” kyseisille yhteisöille.

DHS julkaisi 30.11. terrorismitiedotteen, jossa se nosti esille potentiaaliset uhat LHBTIQA+ -yhteisölle sekä juutalais- ja maahanmuuttajayhteisöille. Viraston mukaan kyseessä on sisäisen terrorismin uhka, joka tarkoittaa sitä, että uhan muodostavat kotimaiset, radikalisoituneet ja väkivaltaiset ääriliikkeet. Asiasta uutisoi NBC News.

Tiedotteen tiedotustilaisuudessa DHSn edustaja kertoi toimittajille, että väkivaltaisten ideologioiden motivoimat amerikkalaiset muodostavat “jatkuvan ja kuolettavan uhan”. Tiedusteluviranomaiset Yhdysvaltojen eri tiedusteluvirastoissa ovat viime vuosina toistuvasti korostaneet alati kasvavaa, amerikkalaisten ääriliikkeiden muodostamaa terroriuhkaa ja samalla huomauttaneet, että ulkomaalaisten terroristijärjestöjen, kuten ISISn tai Al-Qaidan, uhka ei ole yhtä jatkuvaa kuin se on aiemmin ollut.

Tiedotteessa todetaan, että tietyt ääriliikkeet ovat saaneet innoitusta uusimmista hyökkäyksistä, kuten esimerkiksi Club Q -nimiseen LHBTIQA+ -ravintolaan kohdistuneesta, aseellisesta iskusta. Tiedotteessa korostettiin myös juutalais- ja maahanmuuttajayhteisöihin kohdistuvan uhan kasvua ja korkeaa tasoa.

Tiedote oli uusin tilannepäivitys kansallisen terrorismiuhan tilanteeseen, dokumenttiin jota on päivitetty noin kuuden kuukauden välein tammikuun 2021 väkivaltaisen vallankaappausyrityksen jälkeen.