Keitä olivat Coloradon Club Qn hyökkäyksessä menehtyneet uhrit?

Keitä olivat Coloradon Club Qn hyökkäyksessä menehtyneet uhrit?

Kuva: Club Qn Facebook

Lauantaina 19.11.2022 Coloradolaisen sateenkaariravintola Club Qn iski aseistettu hyökkääjä. Ravintolan asiakkaat onnistuivat taltuttamaan hyökkääjän, mutta vasta tämän surmattua viisi ja haavoitettua 25 ihmistä. Hyökkäyksessä menehtyivät Daniel Aston, Kelly Loving, Ashley Paugh, Derrick Rump ja Daymond Green Vance. Näin heitä kuvailtiin heidät tunteneiden ihmisten toimesta.

Daniel Aston, 28, työskenteli Club Qssa baarin esihenkilönä, kertoi baarimikko Michael Anderson, joka oli tuntenut Astonin vuosia ja jota piti ystävänään. Anderson sanoi musertuneensa kuultuaan ettei Aston ollut selvinnyt ravintolasta, jota Colorado Springsin sateenkaariyhteisö piti turvapaikkanaan, ulos elossa.

– Hän (Aston) oli paras pomo mitä kukaan voi toivoa. Hän sai minut haluamaan tulla töihin ja olemaan osa sitä positiivista kulttuuria jota me yritimme luoda siellä. Hän oli mahtava ihminen. Hän oli valo elämässäni ja on epätodellista miten edes puhumme hänestä näin, menneessä aikamuodossa, Anderson totesi.

Aston, transtaustainen mies, oli muuttanut Coloradoon Springsiin kaksi vuotta ollakseen lähempänä vanhempiaan. Hänen vanhempansa kertoivat tarinaa lämpimästä, anteliaasta nuoresta miehestä.

– Hänellä oli niin paljon enemmän annettavana meille, kaikille ystävilleen ja itselleen, Astonin äiti, Sabrina Aston, kertoi.

– Hän aina sanoi olevansa ujo, mutta ei hän ollut. Hän kirjoitti runoutta. Hän rakasti asuihin pukeutumista. Hän innostui näyttelemisestä lukiossa. Hän on viihdyttäjä. Sitä hän todella rakastaa.


Kelly Loving, 40, oli viikonloppumatkalla Colorado Springsissä kodistaan Denverissä, jonne tämä oli vastikään muuttanut Floridan osavaltiosta. Lovingin sisko Tiffany Loving kertoi kuulleensa siskonsa kuolemasta Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBIltä seuraavana päivänä.

– Hän oli rakastava, aina yrittämässä auttaa seuraavaa ihmistä itsensä ajattelemisen sijaan. Hän vain oli välittävä ihminen. Olin hyvin läheinen hänen kanssaan, Tiffany Loving kuvaili siskoaan.

Lovingin läheinen ystävä, Lovingin tapaan transtaustainen nainen Natalee Skye Bingham, kertoi heidän tunteneen toisensa vuosia, mennen ajassa taaksepäin siihen kun molemmat naiset asuivat Floridassa.

– Olen niin järkyttynyt koska hän oli niin hyvä ihminen. Hänen piti tulla luokseni kiitospäiväksi tulevana torstaina ja nyt pöydässäni on yksi ihminen vähemmän, Bingham sanoi.

Bingham kertoi Lovingin olleen tärkeä ihminen tämän elämässä ja vahva nainen.

– Hän opetti minulle millaista on olla transnainen ja elää elämääsi päivästä toiseen. Hän oli kuin transäiti minulle, pidin häntä roolimallina. Homoyhteisössä luot itse perheesi, joten on kuin olisin menettänyt oikean äitini.

Bingham oli ollut Lovingin kanssa FaceTime-puhelussa vain minuutteja ennen ampumisen alkamista. Puhelussa Bingham sai sanottua viimeiset sanansa Lovingille.

– Ole varovainen, rakastan sinua.


Ashley Paugh, 35, oli rakastava vaimo ja 11-vuotiaan tyttären äiti. Perheen julkaiseman tiedotteen mukaan koko perhe on musertunut Paughin menehtymisen johdosta.

– Hän oli tälle perheelle kaikki kaikessa emmekä edes pysty alkamaan ymmärtää mitä se tarkoittaa, että hän ei ole enää osana elämäämme.

Lausunnon mukaan Paughin tytär, Ryleigh, oli tämän “koko maailma” ja perhe oli Paughille erittäin tärkeä.

– Hän rakasti isäänsä, siskoaan ja perhettään; Ashley oli rakastava täti, jolla on useita siskon- ja veljenlapsia jotka ovat järkyttyneitä hänen menettämisensä johdosta, lausunnossa kerrotaan.

Ulkoilua ja ulkoilmalajeja, kuten metsästämistä, kalastamista ja mönkijöillä ajamista, rakastava Paugh omasi myös suuren sydämen, jonka hän osoitti työssään lasten hyväntekeväisyysjärjestön parissa. Hyväntekeväisyysjärjestö Kids Crossing keskittyi kotien löytämiseen huostaanotetuille lapsille.

– Hän oli valmis tekemään mitä vain lasten puolesta – matkustamaan ympäri kaakkois-Coloradoa, Pueblosta ja Colorado Springsistä Fremont Countyyn ja Coloradon rajalle, työskennellen tietoisuuden kasvattamisen puolesta ja kannustaakseen ihmisiä ryhtymään sijaisvanhemmiksi yhteisössään, tiedoteessa todettiin, jonka lisäksi tiedotteessa korostettiin että Paugh työskenteli LHBTQ-yhteisön kanssa löytääkseen lapsille hyväksyviä sijaisvanhempia.


Derrick Rump, 38, työskenteli Club Qssa baarimikkona, jonka tavaramerkkinä toimi täydellä volyymilla kaiuttimista raikuva Britney Spears. Toxicin sävelten osuessa asiakkaiden korviin jo parkkipaikalla he tiesivät löytävänsä Rumpin tiskin takaa, valmiina kuuntelemaan ja kaatamaan isoja juomia. Rumpin kerrottiin pystyneen saamaan yhteyden keneen tahansa sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai iästä riippumatta.

Ravintolan asiakas Jared Sikes kertoi jännittäneensä ensimmäistä vierailuaan Club Qssa, koska edellisestä visiitistä homobaariin oli ehtinyt kulua paljon aikaa. Hän tunsi itsensä ulkopuoliseksi kunnes huomasi baarissa työskentelevät Rumpin ja Astonin.

– Hengailin baarin lähistöllä, jossa heidän hymyilevät kasvonsa ja lämpimät persoonansa saivat minut tuntemaan itseni tervetulleeksi. Sama toistui joka kerta kun puhuimme. He olivat kilttejä, huomioon ottavia ja maailma on synkempi paikka ilman heitä, Sikes kirjoitti Facebookissa.

Rump tunnettiin ravintolan asiakaskunnan joukossa hyvänä kuuntelijana, jonka tiedettiin toisinaan poistuneen tiskiltään opastaakseen ihmisiä näiden huolien kanssa ravintolan patiolla. Ja joka keskiviikko Rump lauloi karaokea. Rump oli innokas laulaja ja hänen bravuurinsa oli hieman epävireessä laulettu Soul Asylumin Runaway Train, jonka hän lauloi joka ikinen viikko.

Rump merkitsi ravintolan asiakkaille erittäin paljon, jonka tiivisti Kayla Rene Cortes, 26-vuotias lesbonainen joka kävi ravintolassa vuosia.

– Hän oli se joka teki Club Qsta Club Qn. Ilman häntä klubi ei tule koskaan olemaan entisensä.


Raymond Green Vance, 22, oli ensikäynnillään Club Qssa iskun aikaan yhdessä tyttöystävänsä, tyttöystävänsä vanhempien ja muutamien tyttöystävänsä vanhempien ystävien kanssa. He olivat juhlimassa syntymäpäiviä ja saattueeseen kuului myös Richard M. Fierro, joka vaimonsa Jessica Fierron Facebook-julkaisun mukaan oli ampujan taltuttaja.

Vancen perheen julkaiseman tiedotteen mukaan perhe ja ystävät ovat järkyttyneitä tämän äkillisestä poismenosta ja jäävät kaipaamaan poikaa, lapsenlasta, veljeä, veljenpoikaa ja serkkua jota niin monet rakastivat.

– Valitettavasti hän ei koskaan poistunut klubilta. Raymond joutui viattomien, perheen ja ystäviensä kanssa aikaa viettäneiden kimppuun terroria valjastaneen miehen uhriksi, tiedotteessa todetaan.

– Raymond oli kiltti, epäitsekäs nuori aikuinen jolla oli koko elämä edessään. Hänen läheisin ystävänsä kuvailee häntä lahjakkaaksi, ainutlaatuiseksi ja valmiiksi antamaan kaikkensa auttaakseen kaikkia muita.


Sateenkaariyhteisössä on surtu iskun uhreja maailmanlaajuisesti ja uhrien läheiset ovat jakaneet muistojaan sosiaalisen median palveluissa. Uhrien muistojen kunnioittamisen lisäksi uhreihin keskittymällä on siirretty huomiota pois tekijästä, jotta tämä ei saisi todennäköisesti tavoittelemaansa huomiota ja julkisuutta itselleen.

Kirjoitushetkellä iskun motiivi ei ole tiedossa, mutta anti-LHBTIQA+ retoriikka on ollut kasvussa Yhdysvalloissa ja iskut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tiloihin ja tapahtumiin ovat yleistyneet merkittävästi, joten vihamotiivi on hyvin todennäköinen.

Lähteet: New York Times, CNN, The Denver Post, NBC News, Washington Post

Yksi kommentti “Keitä olivat Coloradon Club Qn hyökkäyksessä menehtyneet uhrit?

Kommentointi ei ole käytössä.