“Miekkalesboja” tulossa roolipelipöytiin – queer-teemainen peli menestyi joukkorahoituskampanjassa

“Miekkalesboja” tulossa roolipelipöytiin – queer-teemainen peli menestyi joukkorahoituskampanjassa

Thirsty Sword Lesbians -pöytäroolipeli on osoittautunut menestykseksi jo ennen julkaisuaan. Kuvakaappaus pelin Kickstarter-sivulta.

Queer-teemainen roolipeli Thirsty Sword Lesbians saavutti huiman suosion joukkorahoituspalvelu Kickstarterissa, kun pelin alkuperäinen rahoitustavoite ylitettiin noin 280 000 dollarilla.

Thirsty Sword Lesbians on työn alla oleva pöytäroolipeli, jonka pääkirjoittajana toimii niin ikään itse itseään “miekkalesboksi” kuvaileva April Kit Walsh. Pelin julkaisijoina toimivat Evil Hat Productions sekä Walshin oma yritys Gay Spaceship Games.

Pelin tekijät kertovat joukkorahoitussivu Kickstarterissa, että kyseessä on yksi sivuston menestyneimmistä itsenäisistä roolipelijulkaisuista yli 8 000 tukijan ja vajaan 300 000 dollarin potillaan. Vaikkei kyseessä olekaan ensimmäinen LHBTQIA-roolipeli, se on ensimmäisiä, jonka julkaisee Evil Hatin tapainen tunnetumpi firma. Evil Hat Productions tunnetaan parhaiten FATE-roolipelijärjestelmän sekä Dresden Files ja Blades in the Dark -roolipelien julkaisijana.

Peli on queer-teemainen roolipeli, jossa pelaajat pelaavat, kuten pelin nimestäkin voi päätellä, miekkailevia lesboja. Thirsty Sword Lesbiansin Kickstarter-sivulla kerrotaan, että pelaajat taistelevat pahuutta vastaan samalla kokien tunneyhteyttä muiden ihmisten kanssa, oli se sitten romanttista rakkautta tai platonista ystävyyttä.

Kickstarter-sivunsa mukaan Thirsty Sword Lesbians on peli, joka juhlii rakkautta, voimaa ja queer-väen olemassa oloa. Muun muassa pelin hahmoarkkityypit on suunniteltu edustamaan erilaisia haasteita, joita LHBTQIA-henkilöt joutuvat elämässään kohtaamaan. Näihin lukeutuvat esimerkiksi The Beast, joka tallaa omia polkujaan ja jonka takia hänellä on napit vastakkain sivistyneen yhteiskunnan kanssa, sekä The Spooky Witch, joka nauttii suuresti hirviöiden seurasta, mutta jota tästä syystä pidetään itsekin hirviönä.

Pelin playbookit eli hahmoarkkityypit edustavat erilaisia sateenkaarevia ihmisiä. Kuvakaappaus pelin testiversiosta.

Peli pohjautuu Powered by the Apocalypse -sääntöjärjestelmään, jota käyttäviä pelejä ovat muun muassa Dungeon World -fantasiaroolipeli sekä Monsterhearts, joka on Twilight-henkinen peli teini-ikäisten hirviöiden elämästä.

Thirsty Sword Lesbians -pelin alkuperäinen tavoite joukkorahoituksessa oli 20 000 dollaria, ja se on ylitetty reippaasti. Tämän takia peliin on jo nyt tiedossa paljon lisäsisältöä uusien kampanjamaailmojen, hahmoarkkityyppien ja seikkailuiden muodossa. Lisäksi pelin tekijät kertovat, että pelin kirjoittajille ja taiteilijoille on annettu moninkertainen palkankorotus.

April Kit Walshin lisäksi peliä ovat tekemässä muun muassa sarjakuvataiteilija Alexis Sara, The Gauntlet -podcastin toinen vetäjä Jamila Nedjadi, sekä Visigoths vs Mall Goths -pelin kirjoittaja Lucian Kahn, jonka lisä peliin on Yhdysvaltojen viime vuosisadan lopun homomiesten kulttuurista ammentava fantasiamaailma Gaylords.

Peli ei ole pelin kirjoittajan April Kit Walshin ensimmäinen työ. Hän on aiemmin julkaissut pelin nimeltä End of the Line, jossa pelaajat ovat miehistönä tuntevassa, ajattelevassa aluksessa, jota ollaan viemässä romutettavaksi. Walsh kertoo, että hänet lähetetään Kickstarter-menestyksen johdosta peliä julkaisevan Evil Hatin toimesta miekantaontakurssille, kunhan koronatilanne tämän sallii.

Thirsty Sword Lesbians julkaistaan pelin Kickstarter-sivun mukaan vuoden 2021 kesäkuussa, mutta pelin rahoittajat pääsevät pelaamaan peliä jo nyt testiversion muodossa.