We walk with Pride -kävelyillä kannustetaan työyhteisöjä osoittamaan tukensa yhdenvertaisuudelle

We walk with Pride -kävelyillä kannustetaan työyhteisöjä osoittamaan tukensa yhdenvertaisuudelle

Kuvituskuva: Seta ry

Yhtenä Helsinki Priden pääyhteistyökumppanina toimiva Helsingin kaupunki kutsuu työyhteisöt mukaan We walk with Pride -kävelyille osoittamaan tukensa tasa-arvolle ja yhdenvertaisuudelle. Pormestari Juhana Vartiainen toimii Pride-etkoviikon suojelijana ja korostaa kaupungin henkilökunnan roolia tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä.

Helsinki Pridea vietetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa koko kesäkuun ajan. Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma huipentuu 27.6. – 3.7. järjestettävään Helsinki Pride -viikkoon. Helsinki haluaa olla kaupunki, jossa ihmisoikeudet toteutuvat laaja-alaisesti ja jossa kukaan ei kohtaa häirintää tai syrjintää, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Priden tämänvuotinen teema on Kohtaamisia, ja sillä halutaan tuoda esiin Helsinki Priden perustehtävää – ihmisten kohtaamisten mahdollistamista sekä yhteisöllisyyden tukemista näiden kohtaamisten kautta. Työyhteisöt kutsutaan We walk with Pride -kävelyille osoittamaan tukea yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa juhlistavalle kaupungille. Aihetunnisteella #wewalkwithpride merkittyjä kuvia julkaistaan Helsingin kaupungin virallisella Instagram -tilillä.

”Edistämme tätä tavoitetta muun muassa kunnianhimoisilla kaupunkitasoisilla tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmilla. Myös kaupungin henkilöstöllä on merkittävä rooli tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä. Priden tämän vuoden teema ”Kohtaamisia” puolestaan korostaa yhteisöllisyyden arvoa. Sama arvo on koko kaupungin näkökulmasta ensiarvoisen tärkeä, ja siksi haluamme luoda tiloja, tilaisuuksia ja tapahtumia ihmisten kohtaamisille. Tämän vuoksi Helsinki Pride on meille erittäin tärkeä yhteistyötapahtuma”, sanoo pormestari Juhana Vartiainen. Vartiainen toimii Pride-etkoviikon suojelijana. Etkoviikon aikana henkilöstölle järjestetään muun muassa Pride -koulutus sekä monimuotoisia työyhteisöjä käsittelevä keskustelutilaisuus.

Helsinki Priden päätapahtumaviikon järjestää Helsinki Pride -yhteisö, joka tekee työtä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien eteen ympäri vuoden. Helsingin kaupunki toimii asianajotoimisto Boreniuksen kanssa yhtenä Helsinki Pride -viikon pääyhteistyökumppaneista.