Transtaustainen näyttelijä Yasmin Finney näyttelee Doctor Who -sarjan tulevalla kaudella

Transtaustainen näyttelijä Yasmin Finney näyttelee Doctor Who -sarjan tulevalla kaudella

kuva: BBC

Doctor Who saa uudelle, 14. tuotantokaudelle uuden näyttelijän päähahmo Tohtorin rooliin. Lisäksi sarjaan on valittu tärkeään rooliin transtaustainen näyttelijä Yasmin Finney.  Valinnoilla lisätään kulttisarjan inklusiivisuutta kertaheitolla. 

Englantilainen transtaustainen näyttelijä Yasmin Finney on roolitettu BBC:n Doctor Who –sarjan tulevalle kaudelle. Finney on tunnettu TikTok -videoistaan, joissa hän kertoo kokemuksistaan mustana transnaisena englannissa, sekä Netflix -sarjasta Heartstopper.

Finney näyttelee hahmoa nimeltä Rose, jonka sarjan showrunner Russel T Davies vihjaili olevan toinen versio näyttelijä Billie Piperin esittämästä saman nimisestä hahmosta sarjan aikaisemmilta kausilta. Finney kommentoi itse rooliaan lausunnossaan yhtä salamyhkäisesti, toivoen kaikkien näkevän kuinka Rose tulee “kukkimaan” sarjassa. Finney myös kommentoi, miten hän ei ikinä olisi voinut uskoa olevansa mukana Doctor Who -sarjassa. Finney ei kuitenkaan ole ensimmäinen transtaustainen näyttelijä sarjassa: sen tittelin kaappasi koomikko ja näyttelijä Bethany Black 474-nimisellä hahmollaan sarjan yhdeksännellä tuotantokaudella vuonna 2015


BBC:n Doctor Who on siirtymässä uudelle kaudelle uuden Tohtorin johdolla. Skotlantilainen näyttelijä Ncuti Gatwa näyttelee Tohtorin 14. versiota. Ncuti Gatwa on tunnettu roolistaan homona Erikinä Netflixin Sex Education -sarjassa. Russel T Davies oli Doctor Whon showrunner sarjan alkaessa uudestaan 2005, ja jätti sarjan 2009. Davies tunnetaan myös AIDS -kriisiä käsittelevästä sarjastaan It’s A Sin. Doctor Who -sarjan uusi kausi on tulossa 2023.