Uusi transyhdistys Trans ry yhdistää aktivismin ja asiantuntijuuden

Uusi transyhdistys Trans ry yhdistää aktivismin ja asiantuntijuuden

Lauantaina 27.6.2020 on perustettu uusi sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajava yhdistys nimeltään Trans ry.

Kotisivuillaan Trans ry kertoo tavoitteekseen toimia sukupuolivähemmistöjen ja päättäjien vuorovaikutuksen mahdollistajana, ja toimintansa olevan yhteisölähtöistä. Trans ry sanoo myös, ettei aio eritellä aktivismia ja asiantuntijuutta toisistaan, vaan haluaa edistää aktivismia.

Uuden järjestön puheenjohtajana toimii Panda Eriksson ja varapuheenjohtajana Julia Peltonen. Lisäksi hallitukseen kuuluvat Eeli Kytömäki, Sofia Talarmo, Tinksu Haapalainen, Utu Förbom, Anna Harjuvaara, Mikael Heikkanen, Valo Inkinen sekä Sonja Siikanen. Osa hallituksen jäsenistä on aiemmin toiminut Trasek ry:n hallituksessa.

– Trans ry on kaikenlaisen aktivismin ja vaikuttamisen koti, ja myös turvallinen paikka opetella aktivismia, puheenjohtaja Panda Eriksson sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

– Ihmisoikeuksiin on vaikutettava jo ruohonjuuritasolla, ja ihmisten oma ääni on saatava kuuluviin. Mielensä osoittaminen on perus- ja ihmisoikeus ja yhteisön jäsenten aktivismin tulee olla koko liikkeen keskiössä, varapuheenjohtaja Julia Peltonen sanoo.

Kehrääjän toinen päätoimittaja Julia Peltonen on mukana yhdistyksen hallituksessa, mutta Kehrääjä ei ole mukana Trans ry:n toiminnassa ja Peltonen ei osallistu Trans ry:tä käsittelevien artikkelien kirjoittamiseen journalistin eettisten ohjeiden mukaisesti.