UK: tuhannet cissukupuoliset naiset allekirjoittaneet kirjeen transvastaiselle ministerille

UK: tuhannet cissukupuoliset naiset allekirjoittaneet kirjeen transvastaiselle ministerille

Kuvituskuva: janeb13

Yli 3000 cissukupuolista naista on allekirjoittanut avoimen kirjeen, jossa tuomitaan Ison-Britannian tasa-arvoministerin Liz Trussin tapa käyttää naisten turvallisuutta tekosyynä transsukupuolisten ihmisten oikeuksien polkemiselle. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Pink News.

Trussin lausunnot, jotka peilaavat transvihamielisten ryhmien puhetapoja, ovat herättäneet maanlaajuisen huolen transihmisten oikeuksien tulevaisuudesta. “Identiteettipolitiikkaa” kritisoinut Truss on ilmaissut aikeensa uudistaa vuonna 2004 voimaan tulleen lain, joka mahdollistaa juridisen sukupuolen vahvistamisen osana sukupuolenkorjausprosessia (Gender Recognition Act). Hän on myös kertonut haluavansa rajoittaa alaikäisten mahdollisuuksia sukupuolenkorjaushoitoihin sekä suojella “naisille rajattuja tiloja”, minkä on tulkittu tarkoittavan transsukupuolisten naisten ulossulkemista.

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat nousseet vastustamaan Trussin hälyttäviä lausuntoja viimeisen kuukauden aikana. Nyt tuhannet eri taustoista tulevat cissukupuoliset naiset sanoutuvat kirjeessään irti hänen tavastaan esittää transsukupuolisten oikeudet uhkana naisille. Heidän viestinsä kuuluu: “Meitä ei tarvitse suojella transsukupuolisilta ihmisiltä.”

“Meitä ei tarvitse suojella transsukupuolisilta ihmisiltä. Olkaa kilttejä ja keskittykää suojelemaan meitä vaaroilta, jotka tappavat naisia juuri nyt.”

Tuhansien Allekirjoittama tasa-arvoministerille kohdistettu vetoomus

Kirjeessä sanotaan: “Transsukupuolisten oikeuksia ei nähty ongelmana ennen kuin vuoden 2015 Transgender Equality Inquiry [transsukupuolisten oikeuksia koskeva raportti] laukaisi mediakampanjan, jossa transsukupuolisten oikeudet kuvataan uhkana kaltaisillemme cissukupuolisille naisille.

Torjumme tämän käsityksen. Cissukupuolisina naisina meitä suututtaa se, että nämä [transvihamieliset] ryhmät väittävät puhuvansa puolestamme ja yrittävät meidän nimissämme oikeuttaa kiihkoilunsa heikossa asemassa olevaa vähemmistöä vastaan. On järkyttävää kuulla tasa-arvoministerin toistavan näiden ryhmien puheita lähes sanasta sanaan kertoessaan transihmisten oikeuksien uudistamista koskevasta suunnitelmasta.”

Kirjeessä kritisoidaan myös päätöstä nostaa transsukupuolisten oikeudet jalustalle tasa-arvoa uhkaavana ongelmana koronapandemian aikaan. Kirjeen mukaan lähisuhdeväkivallan seurauksena kuolleiden naisten määrä on lisääntynyt kriisin aikana, ja koronaan kuolleiden määrä on etnisten vähemmistöjen joukossa nelinkertainen valtaväestöön verrattuna.

Kirje päättyy: “Meitä ei tarvitse suojella transsukupuolisilta ihmisiltä. Olkaa kilttejä ja keskittykää suojelemaan meitä vaaroilta, jotka tappavat naisia juuri nyt.”  

Cissukupuolisten naisten allekirjoittama kirje on yksi monista Trussille suunnatuista vetoomuksista. Sitä ovat edeltäneet transyhteisön järjestämä kirjekampanja “Dear Liz” sekä transsukupuolisten nuorten oikeuksia peräänkuuluttava adressi, joka on saanut yli 44 500 allekirjoitusta.