Transmiesten ja transmaskuliinien jalkapallojoukkue pelasi avausottelunsa transnäkyvyyden päivänä

Transmiesten ja transmaskuliinien jalkapallojoukkue pelasi avausottelunsa transnäkyvyyden päivänä

Pelkästään transmiehistä ja transmaskuliineista koostuva TRUK United FC pelasi transnäkyvyyden päivänä cismiesten Dulwich Halmet FC Supporters Teamia vastaan. TRUK:n perusti vuonna 2017 ensimmäinen transsukupuolinen jalkapallotuomari Lucy Clark saatuaan useita yhteydenottoja muilta transihmisiltä, jotka kaipasivat inklusiivisempaa klubia.

Transmiesten ja transmaskuliinien oma jalkapallojoukkue, vuonna 2021 perustettu TRUK United FC pelasi avausottelunsa transnäkyvyyden päivänä 31.3. cismiesten Dulwich Halmet FC Supporters Teamia vastaan. Jalkapallo-ottelu päättyi Dulwichin voittoon 8:1. Asiasta uutisoi aiemmin PinkNews.

Lontoon Champion Hill -stadionille saapui yli 500 fania seuraamaan ottelua, jota on kutsuttu muun muassa historialliseksi tapahtumaksi Euroopassa. A Trans Man Walks Into a Gay Bar -teoksen kirjoittanut, TRUK:n keskuspuolustaja Harry Nicholasin sanojen mukaan transnäkyvyyden päivän jalkapallo-ottelulla on suuri merkitys transrepresentaatioon urheilumaailmassa.

Urheiluselostaja ja toimittaja Nick Heath kuvaili Twitterissä ottelua “todelliseksi etuoikeudeksi katsoa” ja totesi, että hän näki pelin aikana “suurimman vapaapotkumaalin, jonka on koskaan nähnyt livenä”.

“Toivon, että translapset näkevät tämän ja tietävät, että heille on paikka urheilussa. Että se on mahdollista. Osa pelaajistamme matkusti Leedsistä ja Skotlannista asti pelatakseen. Monet joukkueemme pelaajista eivät olleet koskaan aiemmin tavanneet toisiaan. Jotkut heistä eivät pelanneet jalkapalloa kouluvuosiensa jälkeen, toiset taas olivat puoliammattilaisia”, Nicholas kertoo ja lisää ettei joukkueen tavoitteena ollut voittaminen tai todistelu cisjoukkueelle.

“Todellinen voitto oli koko ajan se, että kävelimme kentälle, pelasimme, olemme näkyviä ja olemme saaneet paikkamme takaisin jalkapallossa”, Nicholas sanoo.

Kaikkia TRUK United FC:n pelaajia yhdisti nyt jo entinen kokemus siitä, ettei heille ole transmiehinä sijaa jalkapallokulttuurissa. TRUK kertookin tavoitteekseen muun muassa “yhteisön yhdistämisen”.

Transnäkyvyyden päivänä pelattu ottelu on jatkoa viime vuoden maaliskuun tapahtumalle – tuolloin TRUK:n transnaisten ja transfeminiinien joukkue pelasi Dulwich Halmet:n cisnaisista koostuvaa joukkuetta vastaan.