Transihmisiin kohdistuu väkivaltaepidemia Yhdysvalloissa

Varoitus: Tämä uutinen sisältää mainintoja transihmisiin kohdistetusta väkivallasta

Lääkärijärjestö American Medical Association (AMA) varoittaa transihmisiin Yhdysvalloissa kohdistuvasta väkivallan epidemiasta, uutisoi Forbes. Väkivallan uhka kohdistuu erityisesti POC (people of color) transihmisiin, jonka lisäksi koko HLBTIQA+ -yhteisöön kohdistuu laajamittaista syrjintää.

“Saatavilla olevan seurantatiedon mukaan kuolemaan johtava väkivalta transihmisiä kohtaan on nousussa Yhdysvalloissa ja suurin osa uhreista on POC transnaisia”, toteaa AMAn hallituksen jäsen S. Bobby Mukkamala.

Vaikka ihmisoikeusjärjestöt raportoivat transihmisten murhista tasaisesti, suuret mediat julkaisevat uutisia liian usein väärin tiedoin koskien uhrien sukupuolta ja paikallispoliiseilla on suuria ongelmia transihmisten kokeman viharikollisuuden raportoimisen ja kartoittamisen kanssa.

Tohtori Mukkamala myöntää, että tämä on osasyynä ongelman laajuuteen. “Uhrien määrä voi olla jopa raportoitua korkeampi, johtuen rikosten aliraportoinnista ja parempaa tiedonkeruuta poliisin toimesta tarvitaan, jotta voidaan kehittää strategioita joilla transvastaista väkivaltaa voidaan estää”, hän kertoo.

Kuluvana vuonna jo kymmenen transihmistä on murhattu, joista jokainen on ollut POC transnainen. Human Rights Campaignin mukaan vuonna 2018 murhattiin 26 transihmistä, mutta todellinen lukema voi helposti olla huomattavasti korkeampi. Ihmisoikeuksien puolustajat kertovat, että hyökkäysten määrät ovat kasvaneet viime vuosina

Kuvituskuva: Bluesnap

Yksi kommentti “Transihmisiin kohdistuu väkivaltaepidemia Yhdysvalloissa

Kommentointi ei ole käytössä.