Sukupuolen moninaisuus – kuvareportaasi ja kuvapankki

Sukupuolen moninaisuus – kuvareportaasi ja kuvapankki

Visuaalisen journalismin ja valokuvauksen opiskelija Samu Riitala, yhteistyössä Kehrääjän kanssa, on koonnut kuvareportaasin transhenkilöistä, tuodakseen esille sukupuolen moninaisuuden, ja sen kuinka transihmisillä ja transihmisyydellä on monet erilaiset kasvot. Tuotetun reportaasin lisäksi kuvat julkaistaan vapaaseen, ei-kaupalliseen käyttöön Kehrääjän “Sukupuolen moninaisuus” -kuvapankkina. Kuvapankin käytöstä lisää jäljempänä.

Kuvaaja itse kertoo reportaasistaan ja aiheen valintaperusteistaan seuraavasti:

Elämme yhteiskunnassa, missä cisnormatiivinen media on vallassa ja transyhteisö on sysätty näkymättömäksi pieneen marginaaliin. Usein myös cissukupuoliset pitävät yllään haitallisia stereotyyppejä siitä, miltä transihmiset näyttävät ja miten he esiintyvät. Todellisuudessa transyhteisö on kuitenkin laaja ja monimuotoinen, jota halusin kuvareportaasillani tuoda esiin.

Samu Riitala, “Sukupuolen moninaisuus transyhteisössä”, 2022

Kuvat ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupalliseen käyttöön. Vaatimuksena on, että kuvia ei muokata ja että kuvan yhteydessä mainitaan sen lähde. Ehdot löytyvät tarkemmin esikatselun alapuolelta. Alla olevasta esikatselusta voit katsella lisää kuvapankin kuvia sekä siirtyä kuvapankkiin Flickr-palvelussa. Mikäli alla oleva esikatselu ei toimi voit katsoa kuvat myös tämän linkin takaa.

Mariia

Kuvien käyttöehdot:

  1. Kuvaa ei saa muokata tai muuttaa.
  2. Kuvan käyttö on sallittu vain ei-kaupallisissa tai journalistisissa yhteyksissä, kuten artikkelikuvituksena. Muissa kuin journalistisissa yhteyksissä sovelletaan Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-NC-ND 4.0) lisenssiä. Journalistisissa yhteyksissä sovelletaan Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International (CC BY-ND 4.0) lisenssiä.
  3. 3. Kuvan lähde merkitään sen yhteyteen seuraavasti “Kuva: Samu Riitala – Kehrääjän “Sukupuolen moninaisuus” -kuvapankki”. Sähköisissä käyttöyhteyksissä vaaditaan myös linkki Kehrääjän kuvapankkiin.