Spotifyn GLOW -ohjelman tavoitteena sateenkaariyhteisön artistien näkyvyyden edistäminen

Spotifyn GLOW -ohjelman tavoitteena sateenkaariyhteisön artistien näkyvyyden edistäminen

Spotifyn uuden GLOW -ohjelman tarkoituksena on vahvistaa sateenkaariyhteisön ääntä ja näkyvyyttä. Yrityksen mukaan ohjelma tulee saataville yli 50 markkina-alueelle ympäri maailmaa. Ohjelman yhteistyökumppanina toimivat LHBTIQA+ -järjestö GLAAD sekä Spotifyn Creator Equity Fund -rahasto.

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify julkisti tiedon GLOW-ohjelman lanseerauksesta. Ohjelman tavoitteena on yrityksen mukaan vahvistaa LHBTIQA+ -yhteisöön kuuluvien artistien ja sisällöntuottajien näkyvyyttä ympäri maailmaa. Asiasta uutisoi aiemmin Gay Times.

Spotifyn mukaan yhä useampi artisti kokee voivansa olla oma itsensä lavoilla ja niiden ulkopuolella. Tämä muutos johtaa siihen, että queer -artistien vaikutus kasvaa kulttuurin eri osa-alueilla. Spotify lisää, että LHBTIQA+ -yhteisö on aina vaikuttanut merkittävästi esimerkiksi musiikkiin.

GLOW-ohjelma käynnistyy 11 LHBTIQA+ -yhteisön artistien ja lauluntekijöiden isännöinnillä Spotify At Mateo -toimistossa Los Angelesissa. Vieraat osallistuvat kolme päivää kestävään kirjoitussessioon, joiden tarkoituksena on inspiroida ja juhlia sateenkaariyhteisön osaajien yhteistyötä. Kutsuttujen joukossa ovat Bruses, Tove Lo, Jean Seizure, Leland, Liniker, Arlo Parks, Joesef, Natalia Lacunza, Pabllo Vittar, Villano Antillano ja Sam Smith.

Spotify kertoo pyrkivänsä tarjoamaan LHBTIQA+ -yhteisön artisteille oikeudenmukaisia resursseja maailmanlaajuisesti. GLOW -ohjelman yhteistyökumppanina toimii GLAAD, jotta yrityksen mukaan sateenkaariyhteisön artistien ja yleisön ääni pääsee aidosti kuuluviin. GLAAD:n lisäksi GLOW -ohjelman toimintaa tukee Spotifyn Creator Equity Fund -rahasto.

”GLOW:ta tukee alustalla ja sen ulkopuolella oleva ekosysteemi, jossa LHBTIQA+ -artistit ja käyttäjät ovat aidosti edustettuina ja mielekkäästi mukana”, Spotify sanoo tiedotteessaan. GLOW-ohjelma on tarkoitus lanseerata 50:lle markkina-alueelle Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa, Pohjoismaissa, Intiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa.