Donald Trump kertoi suunnitelmastaan puuttua lääketieteellisiin sukupuolenkorjaushoitoihin lainsäädännöllä

Donald Trump kertoi suunnitelmastaan puuttua lääketieteellisiin sukupuolenkorjaushoitoihin lainsäädännöllä

Kuvituskuva: Unsplash

Yhdysvaltain vuoden 2024 vaaleihin ehdolle pyrkivä entinen presidentti Donald Trump kertoi suunnitelmastaan puuttua erityisesti lääketieteellisiin sukupuolenkorjaushoitoihin. Truth Social -alustalle ladattu video on ehtinyt herättää huolta ihmisoikeusaktivistien keskuudessa.

Entinen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti kieltävänsä alaikäisten sukupuoli-identiteettiä vahvistavat, “vasemmiston sukupuolihulluudeksi” kutsumansa hoidot, jos hän tulee jälleen valituksi vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Asiasta uutisoi aiemmin PinkNews.

Trumpin sanojen mukaan transihmisten sukupuoli-identiteettiä tukeva hoito uhkaa ”äitien ja isien tärkeyttä” ja tarjoaakin siksi ratkaisuksi perinteisten perhearvojen merkityksen korostamista kaikkialla yhteiskunnassa. Trump julkaisi kannanottonsa videomuodossa omalla Truth Social -alustalla. Videolla hän kertoi lisäksi tarkemmin suunnitelmastaan “lopettaa nuortemme kemiallinen, fyysinen ja emotionaalinen silpominen” lainsäädännön tasolla.

Yhdysvaltain terveys- ja sosiaaliministeriön mukaan transihmisen sukupuolta vahvistava hoito pitää sisällään eri palveluja – lääketieteellisiä, kirurgisia, mielenterveydellisiä sekä ei-lääketieteellisiä hoitomuotoja trans- ja muunsukupuolisille ihmisille.

Trumpin video on herättänyt huolta ihmisoikeusaktivistien keskuudessa, sillä hänen transvastaisuus ei näyttäisi olevan suunnattu pelkästään alaikäisiä, vaan kaikkia transihmisiä vastaan ikään katsomatta.

“Allekirjoitan uuden toimeenpanomääräyksen, joka kehottaa jokaista liittovaltion virastoa lopettamaan kaikki ohjelmat, jotka edistävät sukupuolen ja sukupuolenvaihdoksen käsitteen mainostamista missä tahansa iässä. Sitten pyydän kongressia lopettamaan pysyvästi liittovaltion veromaksajien dollarien käytön näiden toimenpiteiden edistämiseen tai kustantamiseen, ja hyväksymään lain, joka kieltää lasten seksuaalisen silpomisen kaikissa 50 osavaltioissa – se kaikki tapahtuu hyvin nopeasti”, Trump sanoi.

Lisäksi hän julisti puuttuvansa Medicaid -ohjelman toimintaan, jotta se ei jatkossa kattaisi transihmisille tarkoitettujen lääketieteellisten hoitojen kustantamiseen yhdessäkään osavaltiossa. Kehrääjä uutisoi syyskuussa Floridan kuvernöörin allekirjoittamasta laista, jonka mukaan Medicaid ei kata jatkossa lääketieteellisiä sukupuolenkorjaushoitoja Floridassa. Medicaid on vähävaraisille suunnattu valtion tukema sairasvakuutus.