Siiri Viljakan sarjakuva Kohti sumua on yksi vuoden 2023 Sarjakuva-Finlandia finalisteista

Siiri Viljakan sarjakuva Kohti sumua on yksi vuoden 2023 Sarjakuva-Finlandia finalisteista

Jokavuotinen Sarjakuva-Finlandia jaetaan jälleen Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä maaliskuussa. Ehdokkaiden joukossa on queer-romanssia ja mysteeriä sekoitteleva Kohti sumua. 

Siiri Viljakan sarjakuva Kohti sumua on yksi kymmenestä ehdokkaasta vuoden 2023 Sarjakuva-Finlandia palkinnon saajaksi. Sarjakuva-Finlandia jaetaan osana Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalien juhlallisuuksia. Palkinto jaetaan Nokia-areenalla ensi perjantaina 24.3.2023 klo 11:00. Voittajan valitsee oopperalaulaja Waltteri Torikka. 

“Sain kuulla finaalipaikasta istuessani junassa matkalla takaisin Suomeen Angoulemen sarjisfestareilta, koko kroppa ja mieli totaalisen nyrjähtäneenä,” kommentoi Viljakka ehdokkuuttaan Kehrääjälle. 

“Olin ekan alpparin [albumin] ilmestyessä 2016 kunnianhimoisempi, että kun silloin hirveällä vaivalla kuvittamani alppari ei päässyt sijoille, se tuntui haikealta. Tällä kertaa taas en osannut odottaa sijoitusta ollenkaan, koska luin useita viime vuonna ilmestyneistä sarjiksista ja tiesin, että joukossa on todella uskomattomia teoksia ja Kohti sumua on kuitenkin mun eka iso sooloprojekti. Hemmetinmoinen vahvistus omalle tekemiselle!”

Viljakka nosti esiin myös muita sateenkaarevia ehdokkaita.

“Hienompaa on se, että mun lisäksi muun muassa Kimmo Lustin ja Jenni Välikankaan teokset, jotka sisältävät myös queer-teemoja pääsi finaaliin. Me sateenkaarevat ja niistä teemoista tekevät vedetään nyt tosi hyvin, mikä on ihan parasta. Ei ole sellainen olo, että mun teos on siellä kaikkea heteropatriarkaattia vastaan yksin edustamassa queer-tarinoita, vaan yhtenä monista siisteistä teoksista.”

Lue Kehrääjän arvio Kohti sumua –teoksesta täältä.