Legendaarinen Batmanista tunnettu ääninäyttelijä Kevin Conroy kuollut 66-vuotiaana

Legendaarinen Batmanista tunnettu ääninäyttelijä Kevin Conroy kuollut 66-vuotiaana

Kuva: Wikimedia commons

Batmanille 30 vuoden ajan äänensä antanut Kevin Conroy on kuollut 66-vuotiaana. Conroy oli avoimesti homoseksuaali Batmanin näyttelijä. 

Näyttelijä Kevin Conroy on kuollut 10.11.2022, 66-vuotiaana syöpään. Conroy on tunnettu erityisesti vuosikymmenien työstään Batmanin ääninäyttelijänä. Tämä ura alkoi 1992 Batman The Animated Series -sarjassa , ja sarjan päätyttyä 1999 on Conroy uusinut roolinsa muissa animaatiosarjoissa, videopeleissä ja piirroselokuvissa. Conroy näytteli Bruce Waynea 2019 Batwoman –sarjan crossover-jaksossa Crisis on Infinity Earths, Part Two, joka on ainoa kerta kun hän on näytellyt hahmoa ei-piirrossarjassa. 

Conroy oli avoimesti homoseksuaali, ja on kertonut haastatteluissa muun muassa kokemuksistaan homona näyttelijänä New Yorkissa aids-kriisin aikana. Vuonna 2022 hän käsikirjoitti sarjakuvan Finding Batman osana DC Comicsin Pride-antologiaa, jossa hän kertoi elämästään kaapissa olevana homona 1960-luvulla katolilaisessa perheessä, ystäviensä menetyksestä aidsille ja siitä, miten nämä kokemukset auttoivat löytämään äänen Batmanille. 

Conroy kollegat ovat jakaneet osanottojaan ja muistojaan sosiaalisessa mediassa. Warner Brosin tiedotteessa näyttelijä Mark Hamill, joka näytteli usein Conroyn vastaparina Jokeria, kutsui Conroyta veljekseen ja kertoi tämän suuresta empatiasta muita ihmisiä kohtaan. Batman –animaatiosarjan kirjoittaja Paul Dini muisteli myös hänen osallistumistaan syyskuun 11. päivän terroristi-iskujen pelastustöihin. Conroyta jää muistamaan hänen aviomiehensä Vaughn C. Williams, perhe, ystävät ja lukemattomat fanit ympäri maailmaa, joita Conroyn työ Batmanin parissa on koskettanut.