Janet Mock solmi sopimuksen Netflixin kanssa

FX-kanavan suursuositun Pose-sarjan, joka seuraa New Yorkin 90-luvun alun ballroom-kulttuuria, ohjaajana, kirjoittajana ja tuottajana työskennellyt Janet Mock on solminut Netflixin kanssa eksklusiivisen sopimuksen, uutisoi PinkNews. Mockista tulee sopimuksen myötä ensimmäinen transihminen, joka on solminut suuren sopimuksen mediajätti Netflixin kanssa.

Netflixin Strong Black Lead -tilillä julkaistulla videolla Mock kertoo sopimuksen sisältävän projekteja, joista hän ei vielä voi kertoa paljoa. Mock kuitenkin paljastaa, että yksi on puolituntinen draama ja toinen college-maailmaan sijoittuva sarja.

Mock näkee historiallisen sopimuksen hyvänä mahdollisuutena kertoa transihmisten tarinoita transihmisten äänellä. “84 prosenttia amerikkalaisista kertoo, että he eivät tunne transihmisiä tai työskentele transihmisen kanssa, joten Netflixin maailmanlaajuisen yleisön avulla on mahdollisuus tutustuttaa transihmiset sadoille miljoonille ihmisille, osoittaen ihmisille jotka eivät ehkä ymmärrä meitä, että me kykenemme kertomaan itse omat tarinamme”, Mock toteaa.

Kuvituskuva: Jade87