HLBTIQA+ -vastainen viharikollisuus kasvaa Englannissa ja Walesissa

Varoitus: uutinen sisältää mainintoja väkivallasta, syrjinnästä ja viharikollisuudesta

Homo- ja transfobinen viharikollisuus on voimakkaassa kasvussa Englannissa ja Walesissa, uutisoi The Guardian. Vuoteen 2014 verrattuna homofobinen viharikollisuus on kaksinkertaistunut ja transfobinen viharikollisuus kolminkertaistunut.

Guardianin kartoituksessa esille nousseita viharikollisuuden muotoja ovat muun muassa vainoaminen, ahdistelu sekä väkivaltaiset pahoinpitelyt. Transihmisten kokemista viharikoksista lähes puolet, 46 %, olivat väkivaltaisia, ulottuen pahoinpitelyistä vakavaan ruumiillisen vahingon aiheuttamiseen. Homo- ja lesbofobisesta viharikollisuudesta 40 % oli väkivaltaa henkilöä tai henkilöitä kohtaan.

Kartoitus julkaistiin sen jälkeen, kun kaksi naista joutui lesbofobisen pahoinpitelyn kohteeksi bussissa Lontoossa kieltäydyttyään suutelemasta miesryhmän vaadittua sitä. Hyökkäys tuomittiin laajasti, mutta siitä huolimatta poliisin Guardianille toimittaman aineiston mukaan anti-HLBTIQA+ viharikollisuuden trendi on yhä kasvava.

Kampanjoijien mukaan kasvua selittää osittain parempi raportointi, mutta lisäävät, että oikeistopopulismin kasvu lisää vihaa brittikaduilla. Tasa-arvojärjestö Metron Taz Edwards-White kommentoi Guardianille, että tilastot ovat todennäköisesti “vain jäävuoren huippu”. HLBTIQA+ -vastaista väkivaltaa vastaan työskentelevän Galop:n Nick Antjoulelle tulos ei ollut yllättävä: “Olemme havainneet suuren piikin viharikosten laajuudessa ja vakavuudessa”, hän toteaa.

Stonewallin kampanjapolitiikan ja -tutkimuksen johtaja Laura Russel toteaakin, että “Me emme elä vielä yhteiskunnassa, jossa jokainen HLBT-ihminen voi saavuttaa potentiaalinsa ja elää ilman fyysisen ja verbaalisen väkivallan uhkaa vain sen takia kuka hän on”

Kuvituskuva: Anemone123