L – “Tänään olen hänen vaimonsa”

L – “Tänään olen hänen vaimonsa”

Olen iloinen saadessani olla ensimmäinen ajatuksiaan jakava tällä viikolla, viikolla joka on erityisesti omistettu monimuotoiselle yhteisöllemme. Henkilökohtaisten syiden, joita olen oppinut jakamaan ja niistä puhumaan, takia Pride-lipun kantaminen ja lesboksi ylpeästi tunnistautuminen tuntuvat minusta erittäin vapauttavilta.

Ensimmäisen kerran huomasin viehättyväni naisista teini-ikäisenä. Se ei aluksi tuntunut väärältä, olin jo siinä vaiheessa tietoinen LGBT+ -yhteisön olemassaolosta. Kävin kuitenkin samaan aikaan uskonnollista koulua maassa, jossa konservatiiviset, uskonnolliset näkemykset vaikuttivat vahvasti, joten nuoren, viattoman rakkauden kokeminen tai sen ilmaiseminen olivat minulle saavuttamattomissa. Kun huomasin kuinka pahana päivittäin kohtaamani aikuiset ja ikätoverini pitivät asiaa, aloin kokea että tuntemukseni olivat kuitenkin lopulta jollain tavoin vääriä.

Opin piilottamaan asian; jos koskaan puhuin siitä ääneen, se oli kiedottuna vitseihin, piilotettuna vaivaantuneisuuden kerroksien alle. Heille kaltaiseni ihmiset eivät olleet mitään muuta kuin syntisiä demoneita. Sain toistuvasti todistaa kuinka toiset ympärilläni puhuivat “syntisestä homoseksuaalisesta elämäntavasta” ja se hämmensi minua – he puhuivat rikkinäisestä psyykestä, seksuaalisesta poikkeavuudesta ja hyväksikäytöstä, kun samaan aikaan minä en osallistunut mihinkään sellaiseen tai kokenut mitään sen kaltaista. Teinivuoteni vietin tuntien itsetutkiskelun ja ylianalysoinnin parissa, varmistaen, että aihe pysyi näkymättömissä ja että olin siitä hiljaa. Mutta vasta seksuaalisuuteen liittyvän hylkäämisen kokemisen jälkeen aloin toden teolla murehtia siitä, jäisinkö yksin ja onnettomaksi vain sen takia, että olen oma itseni.

Onneksi, tästä huolimatta, en yrittänyt koskaan estää itseäni tuntemasta sitä mitä tunsin. Hyväksyin sen sellaisena kuin se tuli ja, jo ennen kuin koulu oli ohitse, opin olemaan ylpeä siitä. Tiesin etten ole paha ihminen, riippumatta siitä mitä minulle kerrottiin. Pian aloin puhua avoimesti rakkaudestani naisia kohtaan, kiitos internetin ja sieltä löytyneen tuen. Internet oli myös se paikka, jossa tapasin ihanimman ihmisen, jonka koskaan voisin kuvitella tapaavani. Muutamaa vuotta myöhemmin muutin asumaan hänen luokseen. Tänään olen hänen vaimonsa.

Pride tarkoittaa minulle mahdollisuutta pitää vaimoani kädestä julkisesti, ei vain satunnaisena läheisyydenosoituksena, vaan kapinana ja vastarintana niitä massoja kohtaan, jotka yhä edelleen uskovat ettei minun pitäisi. Se tarkottaa että voin olla elävä todiste kaikille heille, jotka kertoivat minun olevan syntinen ja vääränlainen, että heidän sanansa olivat pelkkiä valheita – ja että vaikka he yrittivät, he eivät onnistuneet tappamaan sitä kaunista tapaa, jolla myös minä voin kokea rakkautta.

Vielä on lakeja muutettavaksi, purettavaksi tai pantavaksi toimeen, ja meidän täytyy jatkaa taistelua sen puolesta, että voimme rakastaa ja tulla kuulluksi. Mutta olen ylpeä siitä, että voin sanoa mieleni olevan vapaa. Tunnen tapani kokea maailmaa miellyttäväksi, eikä kukaan voi viedä sitä minulta.

Loppusanoina haluan muistuttaa, että sinä olet tarpeeksi hyvä. Ja että sinä voit ja sinun pitäisikin olla ylpeä itsestäsi ja identiteetistäsi, vaikka maailma ympärilläsi yrittäisi väittää jotain muuta.

Teksti: Amb K.
Käännös: Julmis

Teksti on käännetty englannista, alkuperäinen kirjoitus on luettavissa täältä

2 vastausta artikkeliin “L – “Tänään olen hänen vaimonsa”

Kommentointi ei ole käytössä.