Helsinkiläisen valokuvataiteilija Veera Nivalaisen valokuvat esillä Tromssan Open Out -festivaaleilla

Helsinkiläisen valokuvataiteilija Veera Nivalaisen valokuvat esillä Tromssan Open Out -festivaaleilla

Tromssassa viidennen kerran järjestettävä Open Out -festivaali keskittyy taiteen eri muotojen kautta käsittelemään sateenkaarevia teemoja. Tänä vuonna valokuvataiteilija Veera Nivalaisen työt on valittu osaksi festivaalin tarjontaa.

Helsinkiläinen valokuvataiteilija Veera Nivalainen on valittu osaksi Tromssassa järjestettävän Open Out- festivaalin tarjontaa. Open Out on viidennen kerran järjestettävä festivaali, jossa taiteen eri muotojen kautta käsitellään queer-teemoja, jotka festivaalin järjestäjien mukaan käsittävät sekä seksuaalivähemmistöjen että muiden marginalisoitujen ihmisten näkyvyyttä. Festivaalin tarjonnassa on elokuvanäytöksiä, performansseja, opetustilaisuuksia sekä näyttelyitä, joiden joukossa on tänä vuonna suomalaista osaamista.

Kuva Nivalaisen teoksesta Sweetie Jaffa, 2022

Nivalainen kommentoi valintaansa Kehrääjälle sähköpostitse:

“Valituksi tuleminen tuntuu tietenkin hyvältä, tuntuu erityisen merkitykselliseltä olla osana queer-lähtöistä tapahtumaa. On ilo päästä tekemään hyvää juttua ja odotan erityisesti että pääsen näkemään miten queer-näkökulmaa on hyödynnetty erilaisissa taiteellisissa praktiikoissa.”

Nivalainen matkustaa Norjaan näyttelyyn paikan päälle. Open Out -festivaali järjestetään Tromsassa 24.9.-1.10.2022.