Hari Nef pääroolissa trans-ikoni Candy Darlingista kertovassa elokuvassa

Hari Nef pääroolissa trans-ikoni Candy Darlingista kertovassa elokuvassa

Kuva: Emilio Tamez, Everett

Amerikkalainen näyttelijä ja malli Hari Nef on valittu Andy Warholin elokuvista tunnetun trans-ikoni Candy Darlingin roolin tämän elämästä kertovassa elokuvassa. Nef tunnetaan parhaiten roolistaan Amazonin sarjassa Transparent.

Transtaustainen näyttelijä, malli ja kirjoittaja Hari Nef on pääroolissa tulevassa trans-ikoni Candy Darlingista kertovassa elokuvassa. 2019 alkaneen projektin käsikirjoittajana toimii  Transparent-televisionsarjan käsikirjoittaja Stephanie Kornick.  Elokuvalla ei ole vielä virallista nimeä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Deadline- sivusto.

Candy Darling tunnettiin parhaiten rooleistaan Andy Warholin elokuvissa Flesh (1968) ja Women in Revolt sekä rooleistaan Jackie Curtisin näytelmissä. Darling eli avoimeisti transnaisena, ja amerikkalaiset rock-yhtyeet kuten Velvet Underground ja Rolling Stones tekivät kappaleita hänestä. Darling kuoli 29-vuotiaana lymfoomaan. Aiemmin Darlingia on näytellyt Stephen Dorf ja drag queen William Belli. Hari Nef on ensimmäinen transsukupuolinen näyttelijä Darlingin roolissa.

Elokuva tulee käsittelemään Darlingin nuoruusvuosia missinä ja tämän yhteistyötä Curtisin ja Warholin kanssa. Deadlinen haastattelussa Nef kertoo, että tämä on rooli, jota hän on halunnut näytellä aina. 

“Unelmani oli aina näytellä Candy Darlingia, ja on elämäni suurin kunnia saada siihen mahdollisuus. Hän eli nopeasti ja hän eli kirkkaasti. Hän opetti minun kaltaisilleni tytöille miten unelmoida, tai miten oikeastaan edes olla olemassa.”

Hari Nef tunnetaan parhaiten roolistaan Amazon- suoratoistopalvelun sarjassa Transparent, sekä Euphoria- sarjan käsikirjoittajan Sam Levinsonin elokuvasta Assassination Nation.