Dear Emppu, voiko pienen peniksen kanssa harrastaa hyvää seksiä? Voinko saada tyttöystävän aknesta huolimatta?

Dear Emppu, voiko pienen peniksen kanssa harrastaa hyvää seksiä? Voinko saada tyttöystävän aknesta huolimatta?

Emppu vastaa Kehrääjän lukijoiden kysymyksiin peniksen koon vaikutuksista hyvään seksiin, sekä aknen luomista haasteista tyttöystävän löytämiselle.

Dear Emppu on Kehrääjän verkkosivuilla ilmestyvä kolumni, jossa vastataan lukijoiden kysymyksiin seksistä ja ihmissuhteista. Emppu (Emilia Soramäki) on 27-vuotias turkulainen humanistiopiskelija, jolla on empaattinen ote henkilökohtaisten kysymysten tarkasteluun. Voit lähettää kysymyksesi Empulle joko Kehrääjän Instagram-profiiliin kiinnitetyn kohokohdan kautta, tai kokonaan anonyymisti tämän lomakkeen kautta.

Olen transmies, ja kyllästynyt kuulemaan ettei hyvää seksiä ei voi harrastaa ihmisen kanssa, jolla on pieni penis. Miten peniksen kokoa voi suurentaa? Vinkkejä mitä kaikkea seksissä voisi tehdä, joka ei liity peniksen kokoon?

Hyvää seksiä voi ehdottomasti harrastaa ihmisen kanssa, jolla on pieni penis. Hyvää seksiä tapahtuu jatkuvasti myös sellaisten ihmisten välillä, joilla ei ole penistä ollenkaan. Hetero- ja cis-normatiivinen kulttuurimme asettaa erityistä painoarvoa penetratiiviselle yhdynnälle, joten ymmärrettävästi paineet siitä suoriutumiseen voivat olla kuormittavia, erityisesti transtaustaisille ihmisille. Et varmasti ole ainut, joka pelkää peniksensä olevansa riittämätön, mutta hyvä seksi ei vaadi keneltäkään tietynlaista kehoa. Jos kuulet jatkuvasti väittämiä ison peniksen välttämättömyydestä hyvälle seksille, omaa altistumista sellaisille valheille kannattaa mahdollisuuksien mukaan vähentää. Vähintäänkin ne kannattaa jättää omaan arvoonsa. Maskuliinisuus ei ole millään tavoilla yhteydessä penikseen tai sen kokoon, mutta on ymmärrettävää kokea paineita näistä aiheista. Ole armollinen itsellesi, tunteesi ovat normaaleja, vaikka ne kumpuavatkin valheellisista väittämistä.  

Peniksen kokoa ei kannata kotikonstein yrittää suurentaa, sillä useimmat keinot ovat rahan tuhlausta, tai jopa terveydelle vaarallisia. Sen sijaan kannattaa keskittyä pohtimaan edellytyksiä seksille, joka on hyvää juuri sinulle ja partnerillesi. Hyvä seksi on kaikille erilaista, ja riippuu sinun ja partnerisi mieltymyksistä, haluista ja rajoista. Hyvän seksin edellytys on ensisijaisesti avoin kommunikaatio ja toisen toiveiden ja rajojen huomioiminen. Aito kiinnostuminen partnerin nautinnosta on kuumempaa ja tärkeämpää kuin peniksen koko.

Lista peniksen kokoon liittymättömistä seksiakteista on lähes loputon. Lelut, suu ja kädet ovat varmasti tässä asiassa avuksi. Lelujen tuominen seksiin voi olla jännittävää, mutta esimerkiksi pieni laadukas vibraattori voi olla helppo askel lelujen integroimiseen sänkypuuhiin. Minulla on sinulle kuitenkin kaksi täsmällistä vinkkiä: Kysy seksipartnereiltasi suoraan, millaisista asioista he pitävät, ja opettele kommunikoimaan selkeästi omat toiveesi toiselle. Lupaan sinulle, että kehostasi löytyvät kaikki edellytykset hyvälle seksille.

Dear Emppu, olen pahasta aknesta kärsivä nuori aikuinen. Onko minulla ikinä mahdollisuutta saada tyttöystävää?

Akneen on nykyisin saatavilla monenlaisia eri lääkehoitoja, joista voi olla apua monille. En kuitenkaan ole lääkäri, enkä tiedä sopivatko kyseiset hoidot sinulle, tai oletko jo kenties kokeillut niitä. Jos akne aiheuttaa sinulle valtavasti henkistä kuormitusta, kannattaa siihen ehdottomasti hakea apua lääkärin vastaanotolta. Akne itsessään ei kuitenkaan tee kenestäkään huonoa tai rumaa, vaan usein sen vaikutus koetaan raskaimmin omassa päässä, ei muiden silmissä. Vastaan kuitenkin kysymykseesi olettaen, että akne on osa sinua myös tulevaisuudessa. Aknesta riippumatta sinulla on kaikki edellytykset tyttöystävän löytämiselle.

Kerrot kysymyksessäsi kärsiväsi pahasta aknesta. Aiheuttaako itse akne sinulle kärsimystä, vai kärsitkö kenties huonon itsetunnon takia? On täysin normaalia, että akne vaikuttaa nuoren ihmisen itsetuntoon useilla eri tavoilla. En usko tyhjistä toteamuksista itsetunnon tärkeydestä olevan sinulle mitään hyötyä, meistä jokainen on kuullut ne satoja kertoja. Itsetunnon kohottaminen on pitkä ja työläs prosessi, johon mielenterveydet asiantuntijat osaavat avustaa sinua paremmin kuin minä. Kenties voisit hakea vertaistukea internetistä samanlaisten asioiden kanssa kamppailevilta?

Ehdotan sinulle pientä harjoitusta: Kun olet seuraavan kerran ulkona pariskuntien suosimassa paikassa, tarkkaile vaivihkaa tavallisia pareja ympärilläsi. Esimerkiksi ruokakauppa tai tavaratalo voivat olla otollisia paikkoja tälle harjoitukselle. Todennäköisesti huomaat, että kaikenlaiset ihmiset ovat löytäneet vierelleen kumppanin. Tämän harjoituksen tarkoitus ei ole arvostella muiden ihmisten ulkonäköä, vaan havainnollistaa ettei tarvitse istua yhteiskunnan mahdottoman tiukkoihin muotteihin löytääksemme parisuhteen.

Sateenkaariväelle kumppanin löytäminen voi olla usein haastavampaa, sillä meitä yksinkertaisesti on vähemmän, eikä meitä ole aina mahdollista erottaa päältäpäin katsottuna. Onko sinulla harrastuksia, joiden parissa tapaat ihmisiä säännöllisesti? Jos ei, suosittelen sinulle sopivan harrastuksen löytämistä. Harrastus voi olla mitä tahansa: taidetta, liikuntaa, ihmisoikeusaktivismia, lautapelejä tai paikallisessa kirjastossa kokoontuva lukupiiri. Samanhenkisten ihmisten parissa tyttöystäväehdokkaita tulee varmasti vastaan todennäköisemmin kuin kotisohvalla. Kaikilla tyttöystävää kaipaavilla on mahdollisuus löytää tyttöystävä.