Transtaustainen malli Jarrah on Suomen uusin Huippumalli haussa -ohjelman voittaja

Transtaustainen malli Jarrah on Suomen uusin Huippumalli haussa -ohjelman voittaja

Kuva: MTV3

Suomen Huippumalli haussaohjelman uusi voittaja on Jarrah Kollei. Hän oli kisan ainoa transtaustainen osallistuja.

MTV3 kanavalla nähty Huippumalli haussa -ohjelman finaali käytiin 17.11. Voittajaksi kolmen finalistin joukosta  on noussut Jarrah Kollei, joka on kisan ainoa transtaustainen osallistuja. 25-vuotias Jarrah kertoi voittonsa jälkeen, ettei lapsena olisi voinut uskoakaan osallistuvansa tähän ohjelmaan. Liikuttunut Jarrah toivoi voittonsa inspiroivan muita. 

“Haluan sanoa kaikille, jotka unelmoivat jostain ja miettivät, että musta ei ole siihen, että te voitte tehdä. Teidän täytyy vain uskoa itseenne. Vapauttakaa itsenne.”

Kehrääjälle Jarrah kertoi toivovansa myös voittonsa kannustavan ihmisiä unelmoimaan:

“On tärkeää olla rajoittamatta itseään ja uskaltaa unelmoida. Unelmoinnin rajoittaminen vie jotain rikasta elämästämme pois. Unelmat itsessään ovat arvokkaita, sillä niiden avulla rakennamme omaa uniikkia tarinaamme.”

Jarrah kertoi myös saaneensa voitostaan lähtökohtaisesti positiivisen vastaanoton.

“Olen saanut ja saan edelleen enenevästi mahtavan positiivista palautetta ja kannustusta. Olen niin yllättynyt ja kiitollinen tästä!” Jarrah oli mukana myös Trans ry:n Trans Icons –kalenteriprojektissa vuonna 2021. Koulutukseltaan Jarrah on valtiotieteiden maisteri, ja hän hän valmistui Helsingin yliopistosta kuluvana vuonna 2022.

Korjaus 2.12. Artikkeliin vaihdettu oikea kuva. Julkaisuhetkellä artikkelissa oli virheellinen kuvituskuva