Muutoksia Trasekin hallituksessa – puheenjohtaja ja neljä jäsentä eronneet

Muutoksia Trasekin hallituksessa – puheenjohtaja ja neljä jäsentä eronneet

Sunnuntaina 21. kesäkuuta sukupuolivähemmistöjen asiaa ajavan Trasek ry:n hallituksen jäsen Tinksu Haapalainen ilmoitti Twitterissä eronneensa järjestöstä. Pian sen jälkeen eroilmoituksen tekivät kolme muuta; yhdistyksen puheenjohtaja Panda Eriksson sekä hallituksen jäsenet Eeli Kytömäki ja Utu Förbom. Valo Inkinen erosi myös järjestön hallituksesta, mutta ei ilmoittanut siitä sosiaalisessa mediassa.

Trasek ry antoi oman tiedotteensa Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa.

Ilmoitukset aiheuttivat runsaasti spekulaatiota, minkä vuoksi Kytömäki, Eriksson ja Haapalainen avasivat eronsa syitä muutama tunti myöhemmin.

Tinksu Haapalainen kommentoi Kehrääjälle, ettei hänellä ole kauheasti sanottavaa tviittiensä ulkopuolelta, mutta jatkoi:

– Lähdön taustalla oli se, että se miten haluan ihmisoikeustyötä tehdä nyt ja tulevaisuudessa ei löytänyt paikkaansa Trasekissa. Siellä tehdään arvokasta työtä ja katsoin, että tämä Trasekin hallituksesta lähteminen oli hyvä juttu molemmille osapuolille.

Valo Inkinen kommentoi omaa eroaan Kehrääjälle näin:

– Lähdin Trasekista, koska koin ettei oma tapani olla ja tehdä aktivismia ollut sinne sopivaa. Teen mieluusti hyvin monenlaista vaikuttamistyötä, ja koen, että se onnistuu miulla paremmin muualta kuin Trasekista käsin.

Eeli Kytömäellä ei ollut Twitterissä antamaansa lausuntoon mitään lisättävää, ja julkaisuhetkeen mennessä Panda Eriksson ja Utu Förbom eivät ole kommentoineet tapausta Kehrääjälle.

Trasek ry:n hallitukseen jäi varapuheenjohtaja Antti Karangin lisäksi sihteeri, neljä jäsentä ja viisi varajäsentä. Julkaisuhetkeen mennessä hallituksen tämänhetkinen kokoonpano ei ole kommentoinut asiaa.