I – “On liittolaisia ja liittolaisia”
Oikeus omaan kehoon ja ylpeys omasta kehosta. Näin tiivistän intersukupuolisen elämiseni. Juhannuspäivänä tätä kirjoittaessani tunnen ylpeyttä, kun heiluttelen varpaitani satiinirusettisandaaleissa puutarhakeinussa ja tuulenpuuska hivelee säärikarvoja.
Intersukupuoliset ihmiset eivät aina koe henkilökohtaista osallisuutta Prideen, ja osalle meistä linkittyminen lgbtqia+ -skeneen on jopa vieraannuttavaa. Kaikilla on oikeus tehdä tässä valintansa. Oma valintani on, että näyn ja kuulun, koska me emme yksinkertaisesti ole näkyneet ja kuuluneet läheskään tarpeeksi. Liian usein intersukupuolisuus on jäänyt vain puoltavaksi argumentiksi siitä, että sukupuolia on enemmänkin kuin vain kaksi, tällaisiakin tyyppejä nimittäin on. Jossakin!
Virallinen Helsinki Pride -kumppani Nordea tarjoaa kesäkuun ajan mahdollisuutta tilata sateenkaariraidallisen maksukortin tai vaihtoehtoisesti kortin omalla kuvalla. Tein hakemuksen kortista intersukupuolisten elegantilla keltavioletilla lipulla ja liitin mukaan perustelut Pride-lippujen tärkeydestä yhteisölleni. Hakemus tuli hylsynä takaisin, sillä kuva ei täyttänyt kaikkia pankin tiukkoja kuvakriteerejä tekijänoikeuksiin ja sisältöön liittyen.
Pankki on jäykkä konserni, joka ei taivu itse laatimiensa sääntöjen sateenkaarevaan tulkintaan liittolaisensa eduksi. En yllättynyt päätöksestä: pankki ei ole minun Pride-kumppanini ja tuskin tulee sitä koskaan olemaankaan, ellei sen toiminta muutu juurta jaksaen, pyrkien kohti resurssien oikeudenmukaisempaa jakoa.
Minun Pride-kumppanini on esimerkiksi se Rikhardinkadun kirjaston työntekijä, joka valikoi paraatipaikalle kirjaston aulaan ensimmäisen suomalaisen intersukupuolisuudesta kertovan lastenkirjan Lohikäärme, jolla oli keltaiset varpaat.
Yksi kommentti “I – “On liittolaisia ja liittolaisia””
Kommentointi ei ole käytössä.