“Haluan olla näkyvästi oma itseni” – Miten identiteettiä voi ilmaista tatuoinneilla?

“Haluan olla näkyvästi oma itseni” – Miten identiteettiä voi ilmaista tatuoinneilla?

Kehrääjän lukijat lähettivät kuvia tatuoinneistaan. Niiden kautta he ilmaisevat omaa seksuaali- ja/tai sukupuoli-identiteettiään. Tekstit ovat lukijoiden itse kirjoittamia.

“Homoseksuaalisuus on aika merkittävä osa minua ja halusinkin ikuistaa itseeni kuvan, joka liittyy jollain tapaa seksuaali-identiteettiini. Idea yksinkertaisesta sateenkaaresta tuli nopeasti.” 
“Otin tämän tatuoinnin Silvana Imamin lyriikan “Jag är power pussy bitch allt jag gör är viktigt” inspiroimana. Pidän sitä tavallaan muistutuksena itselleni siitä, ettei minun tarvitse todistella itseäni ja tekemisiäni muille. Lisäksi ajattelin, että on huvittavaa, että olen lesbo ja käsivarressani lukee power pussy.”
“Otin tatuoinnin useempi vuosi sitten, vähän niinku “voitonmerkkinä” siitä että olin vihdoin sinut sen kanssa kuka oon. Ja edelleen se on siinä iholla voimaannuttamassa ja muistuttamassa että oon hyvä tällasena ja kukaan muu ei pysty määrittämään mua kun mä. Se jotenkin rauhottaa kun maailma tuntuu sekavalle ja vähemmistön edustajana iskee ahdistus siitä ettei kaikki hyväksy meitä.”
“Äkäinen mustapinkki kissa on luonnollisesti viittaus queer-anarkismiin.”
“Tatuointi muistuttaa minua olemaan rehellinen itselleni ja että en enää esitä mitään. F-64.0 on transsukupuolisuuden ICD-10 koodi.”
“Otin olkapäähän kuvan heinistä ja kuutamosta virallisen nimenmuutokseni kunniaksi. Idean sain hyvän ystävän tekemästä taideteoksesta, joka vangitsi uuden nimeni luoman mielikuvan.”
“Haluan olla näkyvästi oma itseni.”
“Usein kuulee enemmistöiltä että sateenkaarevat “tunkee ihmisten naamaan” identiteettiään ja unohtaa miten moninaista moninaisuus onkaan. Sen kunniaksi tää leima joka julistaa anarkiaa rooleille, sukupuolille, sukupuolitetuille asioille ja todistaa miten se naamaan tunkeminen on ihan vaan sitä että ollaan olemassa samassa tilassa enemmistöjen kanssa ja he kokee asian niin.
“Q♥️ siis viittaa tosiaan omaan seksuaalisuuteeni, tai sen osaan. Siinä on siis wlw-merkitys. Kuitenkin punaisen sydämen tilalla siinä on Karjalan lippu sydämen muodossa, sillä olen karjalainen ja nämä juureni ovat minulle tärkeät.”