Opiskelija kehitti uudenlaisen binderin

Loughboroughn yliopiston opiskelija Miles Kilburn on kehittänyt uudenlaisen binderin, joka saattaa parantaa lukemattomien transihmisten elämää. Prototyyppivaiheessa oleva binderi, nimeltään Breathe, perustuu älykkääseen metalliseokseen, uutisoi PinkNews.

Bindereilla tarkoitetaan vaatekappaleita, joiden tarkoitus on tasoittaa rintakehän muotoja ja niitä käyttävät monet transmiehet ja ei-binaariset transihmiset. Perinteisen binderin haasteena on ollut, että hyödyllisiä taukoja varten binder pitää pystyä riisumaan, joka vaatii turvallisen tilan vaatteiden vaihtoa varten. Prototyypissä älykäs metalliseos voi vapauttaa kompression yksinkertaisella komennolla, jolloin sen pitkäaikainen käyttö on turvallisempaa ja helpompaa.

“Monet transihmiset jotka käyttävät bindereita kokevat usein paljon kipua käytön yhteydessä”, Kilburn kertoo PinkNewsille. Kilburn kuvailee Breathe-binderia vaihtoehtona kiiruhdituille rintakehään kohdistuville leikkauksille, tarjoten kuitenkin hyviä tuloksia paljon perinteistä versiota pienemmällä määrällä kipua.

Jamie, yksi Kilburnia avustaneista transsukupuolisista opiskelijoista, kehuu uutta binderia. “Rakastan tätä muotoilua monesta syystä, pääasiassa siksi, että se tuntuu turvallisemmalta tavalta bindata, koska sinulla on mahdollisuus löystyttää sitä jos se tuntuu epämukavalta tai aiheuttaa kipua”, hän kertoo PinkNewsille.