Kehrääjä testaa: Viisi erilaista peppulelua eri tarkoituksiin – mikä on paras anaalitappi?

Kehrääjä testaa: Viisi erilaista peppulelua eri tarkoituksiin – mikä on paras anaalitappi?

Vibralla vai ilman? Metallinen, lasinen vai silikoninen? Kehrääjän raati testasi tuotepaketin, josta löytyi sopivia tuotteita monenlaisiin leikkeihin. Jaamme myös käytännönläheisiä, aloittelijalle sopivia vinkkejä anaaliseksiin.

Monille peppuseksissä jännittävin osuus on pelko epämiellyttävistä vahingoista. Mitä jos turauttaa mojovan pierun ja vajoaa häpeästä maan alle, tai mitä jos penetraation yhteydessä tulee sotkua?

“Mielestäni on anaaliseksiin tarvittavaa kypsyyttä, että hyväksyy mahdollisuuden, että kakka saattaa näyttäytyä”, sanoi eräs kirjoittajan ystävä. Kirjoittaja on ehdottomasti samaa mieltä: ihmiskeho tuottaa kaikenlaisia eritteitä, eikä seksiä kannata harrastaa, jos omat tai kumppanien eritteet, hajut tai äänet pelottavat.

Anaalileikkien perusteet – vinkkejä

Peräsuolen voi huuhdella ennen seksiä esimerkiksi käsisuihkulla tai kapeakärkisellä pumpulla, jolla suihkutetaan lämpöistä vettä. Huuhtelu ei kuitenkaan ole pakollista ja suoliston bakteeristo voi jopa kärsiä, jos huuhtelet hyvät bakteerit pois liian usein. Jos suolisto on normaalitilassa, eli ummetus tai ripuli eivät vaivaa, ei peräsuolessa tavallisesti ole “ylimääräistä”, jos kakalla on käyty samana päivänä.

Ummetus voi aiheuttaa pukamia ja haavaumia, joiden kanssa seksin harrastaminen on vähintäänkin epämukavaa. Älä laita peppuun mitään, jos se tuntuu kivuliaalta. Akuuteissa tapauksissa Duphalac-niminen apteekeista saatava itsehoitolääke on osoittautunut tehokkaaksi, mutta lempeäksi avuksi ummetukseen.

Sulkijalihas on verrattavissa kehon muihin lihaksiin. Esimerkiksi stressi voi näkyä lihasjännityksenä, jolloin sulkijalihaksen rentouttaminen voi olla vaikeampaa. Pitkäkestoinen istuminen saattaa heikentää pepun verenkiertoa, jolloin lihakset ovat niin sanotusti heikommassa hapessa. Ole siis kärsivällinen ja rauhallinen – peppua täytyy ”lämmitellä” joskus enemmän, joskus vähemmän.

Anaaliseksissä on tärkeää muistaa käyttää riittävästi liukuvoidetta. Vesipohjaista liukuvoidetta tarvitaan enemmän, koska se kuivuu nopeammin. Silikonipohjaisen liukuvoiteen hyvä puoli on sen riittoisuus, mutta silikonipintaisia leluja ei välttämättä kannata sen kanssa käyttää, koska lelujen pinnoite voi kärsiä.

Viisi erilaista pepputuotetta testissä

Kaikki testatut lelut.

Kaksi Kehrääjän toimituksen jäsentä vertaili erilaisia anaalileluja, jotka saatiin Huippukivalta arvostelukappaleena. Lelut kuuluvat samaan hintaluokkaan, 30–40 €.

Yksisarvinen – Lasinen anustappi

Raati antaa heti alkuun korkeat pisteet lasisen tapin kauniista ulkomuodosta. Tekee mieli laittaa lelu vitriiniin näkyville. Ensin se laitetaan kuitenkin pyllyyn, mikä osoittautuu oikein mukavaksi.

Lelulla on kiitettävästi kokoa, ja pyöreä muoto tuntuu yhtä täyttävältä kuin miltä näyttääkin. Kantaosa voisi kuitenkin olla suurempi, jotta siitä saisi hiukan paremman otteen. Lasi on erityisesti anaalisessa käytössä erinomainen materiaali, sillä liukuvoiteella ei tarvitse läträtä ihan niin paljoa, kun pinta on sileä.

Tätä emme suosittelisi ensimmäiseksi peppuleluksi. Alan harrastajalle taas lasinen tappi on lähes välttämätön jo kestävyytensä takia.

Satisfyer Backdoor Lover

Tuotteessa on värinätoiminto ja 12 erilaista ohjelmaa. Moottori on todella tehokas ja se toimii ladattavalla akulla. Raati pohtii, olisiko hiljaisin värinäasetus liian raju herkkäpyllyiselle henkilölle. Tällaista henkilöä ei kuitenkaan testaajiin lukeudu, joten kysymys jää leijumaan ilmaan.

Backdoor Lover saa korkeat pisteet raadilta monikäyttöisyytensä takia: värinä tuottaa mielihyvää mahdollisen yhdynnän molemmille osapuolille, ja lelulla voi hyväillä peppua myös ulkopuolelta. (Hygieniasyistä anaalissa ollutta vibraattoria ei kuitenkaan kannata käyttää genitaalien alueilla.)

Lelu on tyylikkään näköinen ja laadukkaan oloinen. Runko on taipuisa, mutta tuntuu kestävän hyvin kovempiakin otteita.

Anaalin aloituspakkaus

Tuotepakkauksen nimi herättää heti raadissa huvitusta: siihen kuuluu kolme eri kokoista tappia, joista suurin alkaa olla jo ihan hyvän kokoinen. Jos tämä on aloittelijan lelu, niin kuinkahan iso mahtaa ammattilaisen lelu olla? Huvitus vaihtuu kuitenkin hyväksyvään nyökyttelyyn, kun raati alkaa pohtia pakkauksen monikäyttöisyyttä.

Mustan silikonitapin ulkomuoto ei herätä tunteita puolin tai toisin, mutta virtaviivaisen muotoilunsa ansiosta lelu sujahtaa sulavasti paikoilleen. Ujoille analisteille voi tuottaa helpotusta tieto siitä, että mahdolliset sotkut pistävät vähemmän silmään tummalta pohjalta.

Yksittäisinä leluina aloituspakkauksen tapit eivät pärjää vertailussa muille testin leluille. Koska yhden hinnalla saa tässä tapauksessa kolme lelua, on aloituspakkaus varteenotettava ostos varsinkin niille, jotka eivät halua käyttää koko kuukausibudjettiaan anaalileluihin tai joilla ei ole aiempaa kokemusta aiheesta.

Herkkukoukku

Metallisesta tapista tulee mieleen viinipullon avaaja tai jokin muu vähän järeämpi työkalu – tämä sopinee tietyn tyylisiin leikkeihin oikein hyvin, mutta ei herätä raadissa innostusta ulkonäkönsä perusteella. Tappi on koristeltu “timantilla”, joka näyttää olevan niin heppoisesti kiinni, ettei siihen oikein uskalla koskea. Koriste pysyy kuitenkin paikallaan lelua testatessa ja pesunkin aikana.

Koukun muotoilu osoittautuu erittäin käteväksi, kahvasta saa hyvin kiinni ja tappia on helppo ohjata tarkastikin. Tämä lelu tarjoaa mahdollisuuden perehtyä niin sanotun G-pisteen hienovaraiseen tutkimiseen ja hieromiseen.

Monipuoliseksi Herkkukoukkua ei voi kehua, ja sen nimi herättää raadissa kauhistusta, mutta täsmäiskuna se on kenties testin paras lelu henkilölle, jolla on eturauhanen. Suosittelemme tätä lelua sooloseksiin!

Sateenkaarihäntä

Huippukiva toimitti Kehrääjän raadille myös sateenkaaren värisen hännän, joka sopii varsinkin Pride-henkisiin leikkeihin. Hännän sisällä on tukeva rautalanka ja “karva” on mukavan tuntuista. Kantaosa tuntuu kuitenkin sen verran pieneltä, että se saattaa jopa tipahtaa pois riippuen sulkijalihaksen tiukkuudesta.

Häntä on enemmän asuste kuin fyysistä nautintoa tuottava seksilelu, joten se ei ole täysin verrattavissa muihin testin tuotteisiin. Raati rohkaisee kokeilemaan uusia ja erilaisia asioita seksissä – millaisia roolileikkejä sateenkaarihännän kanssa voisi keksiä?

Backdoor Lover voittaa testin

Raatia miellytti eniten Satisfyerin Backdoor Lover, jonka värinätoiminnosta oli iloa kaikille osapuolille. Lasinen ja metallinen lelu saivat erityismainintoja materiaalinsa takia, sillä ne on erittäin helppo puhdistaa. Etenkin lasinen Yksisarvinen tuo seksiin luksusta myös hienostuneen ulkomuotonsa kautta.

Huomio: Vaikka tuoteet on saatu huippukivalta arvostelukappaleina, kyseessä ei ole kaupallinen yhteystyö.