Tilaus- ja toimitusehdot

Yleisten lakien ja käytäntöjen lisäksi tilaamalla Sateenkaarikynä ry:n (3140369-7) ylläpitämästä, verkkolehti Kehrääjän verkkosivujen yhteydessä toimivasta verkkokaupasta tilaaja hyväksyy alla olevat tilaus- ja toimitusehdot. Mikäli tilauksen tehneen henkilön (myöhemmin asiakas) ja Kehrääjän verkkokaupasta vastaavan toimittajan Sateenkaarikynä ry:n (myöhemmin kauppias) välillä syntyy riita-asia jota ei voida sovitella, käsitellään se ensisijaisesti Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa kauppiaan yhdistysrekisteriin merkityn kotipaikan perusteella. Nämä tilaus- ja toimitusehdot on laadittu 30.3.2022 ja ne tulevat voimaan välittömästi.

Tilaus- ja toimitusehdot

Kauppias tarjoaa verkkokaupassaan varastosaldonsa mukaisesti myyntiin digitaalisia ja fyysisiä tuotteita, jotka ovat joko kauppiaan hankkimia, kauppiaan valmistamia ja kolmannen osapuolen tuotteita provisiopalkkiolla tai ottaen myytäväksi myyntitiliä käyttäen. Kauppias voi myös tarjota myyntiin hyväntekeväisyystuotteita, joista osa tuotosta tai tuotto kokonaisuudessaan ohjataan tuotteen tuotesivulla mainittuun hyväntekeväisyyskohteeseen. Kauppiaan myymät tuotteet myydään siinä kunnossa kuin ne ovat ja mahdolliset havaitut virheet mainitaan tuotesivulla.

Asiakas sitoutuu tilauksen tehdessään maksamaan kauppiaalle tilauksensa mukaisen summan, joka muodostuu tuotteiden hintojen lisäksi toimituskuluista. Asiakkaan vastuulla on valita verkkokaupan kassalla oikea toimitustapa ja kauppiaan vastuulla on pitää tuotteiden tuotesivuilla esillä ajankohtaista tietoa tuotteiden painosta ja mitoista. Mikäli asiakas valitsee väärän toimitustavan pidättää kauppias oikeuden valita oikea toimitustapa ja veloittaa asiakasta toimitustapojen erotuksen verran. Mikäli kauppias valitsee asiakkaan valintaa edullisemman toimitustavan ei hyvitystä suoriteta.

Tilausta tehdessään asiakas on velvollinen antamaan oikeat tiedot tilauksen toteuttamiseksi ja tuotteiden toimittamista varten. Mikäli tilaus viivästyy tai epäonnistuu asiakkaan ilmoittamissa tiedoissa olevan virheen takia ei kauppias ole tästä vastuussa ja virheestä johtuvat kustannukset voidaan veloittaa kokonaisuudessaan asiakkaalta. Asiakkaan tietoja käsitellään vain tilauksen toteuttamista varten ja tilauksen yhteydessä antamat tiedot poistetaan Sateenkaarikynä ry:n tietosuojaselosteen mukaisesti, pois lukien tiedot joita asiakas on antanut maksupalveluille. Kauppiaan käyttämillä maksupalveluilla (Stripe ja Paypal) on omat tietosuojaselosteensa ja he keräävät myös tietoja ostotapahtumista. Näihin tietoihin sovelletaan maksupalveluiden omia selosteita sekä ehtoja.

Kauppias tarjoaa asiakkaalle tilauksen toimitusvaihtoehdoiksi Posti Oyj:n pakettipalveluista XXS-, S- ja M-paketteja, jonka lisäksi verkkokaupassa on mahdollista valita ostoskoria käsitellessä maksuton “Suurempi tilaus” -toimitusvaihtoehto, mikäli mikään tarjotuista paketeista ei riitä tilauksen toteuttamiseen. Tällöin asiakkaan tulee olla yhteydessä kauppiaaseen erillisen toimituslaskun laatimista varten. Mikäli asiakas on valinnut “Suurempi tilaus” -toimituksen ilmeisen tarpeettomasti varaa kauppias oikeuden laskuttaa lisätyöstä 5,00 (viisi) euroa toimituskulujen lisäksi. Pelkästään digitaalisia hankintoja varten on olemassa “Tilaus sisältää vain digitaalisia tuotteita” -valinta, joka on maksuton.

Asiakkaan vastuulla on varmistaa, että hänen tekemänsä tilaus mahtuu hänen valitsemaansa toimituspakkaukseen, joiden mitat on ilmoitettu sekä alla että verkkokaupan kassalla. Mikäli asiakkaan tilaus ei mahdu valittuun laatikkoon ja asiakkaan olisi tullut huomata tämä, varaa kauppias oikeuden laskuttaa lisätyöstä 5,00 (viisi) euroa sekä tarpeettomien pakkausmateriaalien hankintakustannukset toimituskulujen lisäksi.

Kauppias on vastuussa siitä, että tuotesivuilla ilmoitetut tuotteiden mitat sekä paino ovat ilmoitettuina oikein. Asiakas on vastuussa antamiensa osoitetietojen oikeellisuudesta sekä paketin mahdollisesta noudosta Postin toimipisteestä. Kauppiaan tarjoamat toimitusvaihtoehdot ovat listattuna alla. Kauppias pidättää oikeuden muuttaa saatavilla olevia toimitustapoja sekä niiden hintoja mikäli Postin palveluissa tulee muutoksia saatavilla oleviin palveluihin tai hintoihin.

XXS-paketti, toimitetaan kotiin – Mitat 34 x 24 x 2,7cm, paino korkeintaan 2kg (sisältäen paketin painon). Toimituskulu 5,90€ ja pakkausmateriaali 2,00€, yhteensä 7,90€

S-paketti – Mitat 11 x 32 x 42cm, paino korkeintaan 25kg (sisältäen paketin painon). Toimituskulu 6,90€ ja pakkausmateriaali 3,00€, yhteensä 9,90€

M-paketti – Mitat 19 x 36 x 60cm, paino korkeintaan 25kg (sisältäen paketin painon). Toimituskulu 8,90€ ja pakkausmateriaali 3,00€, yhteensä 11,90€

Suurempi tilaus – Asiakas ja kauppias sopivat erikseen toimituksesta, joka laskutetaan erillisellä laskulla. Palautusoikeuden laskeminen alkaa tämän toimitustavan osalta vasta toimituslaskun lähettämisestä tilauksen jättämisajankohdan sijaan. Maksuton toimitus.

Tilaus sisältää vain digitaalisia hankintoja – Tilaus ei sisällä fyysisiä tuotteita, jotka tulisi toimittaa Postin välityksellä. Maksuton toimitus, ei palautusoikeutta lataamisen jälkeen.

Kauppiaan vastuu tuotteen kunnosta ja toimituksesta päättyy kun kauppias toimittaa paketin Postin kuljetettavaksi. Noutamatta jääneet paketit hyvitetään asiakkaalle, mutta hyvityksestä vähennetään kaikki tilauksesta muodostuneet toimituskulut. Erityisissä tilanteissa tästä voidaan poiketa, tällöin asiakkaan tulee olla yhteydessä kauppiaaseen osoitteessa talous(at)sateenkaarikyna.eu.

Palautukset ja hyvitykset

Asiakkaalla on lakisääteinen 14 vuorokauden palautusoikeus verkkokaupasta ostetuille tuotteille. Palautusoikeus ei koske toimituskuluja ja asiakas vastaa omakustanteisesti tuotteiden palauttamisesta kauppiaalle. Asiakkaan on ilmoitettava aikomuksestaan käyttää palautusoikeuttaan 14 vuorokauden sisällä tilauksen tekemisestä ja tuotteiden on palauduttava kauppiaalle myyntikuntoisina 14 vuorokauden sisällä ilmoituksen tekemisestä.

Palautusoikeus ei koske digitaalisia tuotteita, jotka on jo ladattu kaupasta. Hyvitys voidaan myöntää vain silloin, kun asiakas ei ole avannut yhtäkään digitaalista tuotetta. Tällöinkin sovelletaan palautusoikeuteen 14 vuorokauden rajaa.

Aikarajaa ei sovelleta hyvitysvaatimuksiin, jotka koskevat virheitä tuotteissa. Kauppias myy tuotteita siinä kunnossa kuin ne ovat ja mahdollisista valmistusvirheistä, kuljetusvaurioista sekä muista tuotteiden vahingoittumisista vastaavat joko tuotteen valmistaja, tilauksen kuljettaja tai kauppias itse. Hyvitysvaatimuksia käsitellään lähtökohtaisesti yksilökohtaisesti ja hyvitys voidaan myöntää vain osalle kauppahintaa, koko kauppahinnalle tai kauppahinnalle sekä toimituskuluille. Tuotteessa olevaan virheeseen perustuva hyvitysvaatimus on toimitettava välittömästi virheen huomaamisen jälkeen osoitteeseen talous(at)sateenkaarikyna.eu.

Mikään näissä ehdoissa mainittu vaatimus tai velvoite joka on ristiriidassa kuluttajan oikeuksien, kansallisen tai kansainvälisen lainsäädännön tai muiden velvoittavien viranomaisohjeistuksien kanssa ei ole pätevä ja sitä ei tule soveltaa. Näitä ehtoja koskevat kysymykset ohjataan ensisijaisesti osoitteeseen talous(at)sateenkaarikyna.eu